Odloženo razmatranje odlaska Bora Vučinića iz ANB-a

Članovi Savjeta trebalo je danas da raspravljaju o NATO integracijama i ostavci direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Bora Vučinića
3 komentar(a)
Savjet za odbranu i bezbjednost, Foto: Savo Prelević
Savjet za odbranu i bezbjednost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.12.2014. 15:38h

Sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost, koja je bila zakazana za danas, odgođena je zbog toga što nijesu stvoreni uslovi za njeno održavanje, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Filipa Vujanovića.

Kako je pojašnjeno, Poslovnikom o radu Savjeta predviđeno je da sjednici prisustvuju svi članovi tog tijela.

"Vrijeme održavanja sjednice Savjeta biće blagovremeno najavljeno", kaže se u saopštenju.

Članovi Savjeta trebalo je danas da raspravljaju o NATO integracijama i ostavci direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Bora Vučinića.

Sjednicu je zakazao Vujanović, na zahtjev predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića.

Krivokapić je ranije od Vujanovića tražio da sazove sjednicu Savjeta nakon što je Vučinić, poslije razgovora sa premijerom Milom Đukanovićem, saopštio da se povlači sa te funkcije.

Vujanović je prvo odbio taj zahtjev, navodeći da nema ničeg što bi u ovom trenutku opravdalo sazivanje Savjeta i da bi uskoro trebalo da se održi sjednica na kojoj bi Vijeće za nacionanu bezbjednost izvijestilo Savjet o pitanjima iz svog djelokruga.

Takav stav Vujanovića podržao je i Đukanović, koji je kazao da je Vučinićeva ostavka u nadležnosti Vlade, a ne Savjeta.

Krivokapić se kasnije pozvao na Poslovnik o radu Savjeta, koji obavezuje predsjednika da sazove sjednicu na zahtjev bilo kojeg člana tog tijela, poslije čega je Vujanović zakazao sjednicu.

Članovi Savjeta su Vujanović, Krivokapić i Đukanović.

Vijesti su ranije danas objavile da je Vučinić odbio ponudu Vujanovića da bude njegov savjetnik za odbranu i bezbjednost.

Bonus video: