Stijepović: Podgorica da prednjači u procesu EU integracija

Stijepović je kazao da Podgorica ima dodatnu obavezu i odgovornost da ostavi upečatljiv trag i da poseban doprinos na svim poljima koja su strateški značajna i važna za Crnu Goru, kao što su to evropske integracije
84 pregleda 11 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.12.2014. 17:08h

Podgorica, kao glavni grad države, treba da prednjači u procesu evropskih integracija u odnosu na ostale lokalne samouprave i da bude lokomotiva tog procesa, ocijenio je gradonačelnik Glavnog grada Slavoljub Stijepović.

On je danas razgovarao sa šefom Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Mitjom Drobničem i predsjednikom nevladine organizacije (NVO) Evropski pokret Momčilom Radulovićem o mogućnostima saradnje Glavnog rada, Delegacije EU i NVO sektora u procesu evropskih integracija Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, Stijepović je kazao da Podgorica ima dodatnu obavezu i odgovornost da ostavi upečatljiv trag i da poseban doprinos na svim poljima koja su strateški značajna i važna za Crnu Goru, kao što su to evropske integracije.

"Gradonačelnik je tokom razgovora istakao da je Glavni grad otvoren za saradnju sa Delegacijom EU, kao i sa nevladinim sektorom koji se bavi tematikom EU integracija i izrazio uvjerenje da će rezultati buduće saradnje biti konkretizovani i korisni za sve građane Podgorice", navodi se u saopštenju.

Drobnič je ukazao na značaj procesa EU integracija za Crnu Goru i naveo prednosti i koristi koje crnogorski građani mogu da očekuju ulaskom u EU.

"On je rekao da Delegacija EU u saradnji sa NVO Evropski pokret u Crnoj Gori trenutno sprovodi veoma značajan projekat koji je vezan za uspostavljanje intenzivnije saradnje sa lokalnim samoupravama u svim oblastima koje se tiču integracionih procesa", kaže se u saopštenju.

Drobnič je rekao da u narednom periodu očekuje još kvalitetniju i uspješniju saradnju Delegacije EU i Glavnog grada u cilju realizacije određenih projekata.

Radulović je saopštio da treba uspostaviti još bolju institucionalnu komunikaciju i saradnju, kako bi se partnerskim odnosom tokom predpristupnih pregovora Crne Gore za punopravno članstvo u EU, što bolje iskoristila ekspertska podrška i finansijska podrška EU, posebno u oblasti poljoprivrede i razvoja malog i srednjeg biznisa.

"Sagovornici su na kraju bili saglasni u ocjeni da će usvajanje evropskih vrijednosti i standarda u svim oblastima nesumnjivo uticati i na poboljšanje kvaliteta života građana Podgorice i Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: