Muhović: Sa Milićem sam pio kafu, ali je još rano za koalicije

Na prvim izborima u novoformiranoj opštini Petnjica, vladajuća većina formirana je od 15 odbornika DPS-a i četiri iz BS, dok je u opoziciji ostalo 11 predstavnika SDP-a i jedan iz SNP
89 pregleda 7 komentar(a)
Adnan Muhović, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Adnan Muhović, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 23.12.2014. 15:43h

Predsjednik opštinskog odbora Bošnjačke stranke (BS) u Petnjici Adnan Muhović kazao je da u tom gradu postoji ozbiljna kriza vlasti, navodeći da je sa predstavnicima opozicije razgovarao o formiranju nove koalicione većine.

Predsjednik lokalnog parlamenta tvrdi da će biti potrebno dosta napora za opstanak koalicije sa DPS-om.

"Istina je da sam u nedjelju u jednom lokalu u Beranama sa predsjednikom SNP-a Srđanom Milićem popio kafu, ali to još ne znači da su stvari definitivno jasne. Trebalo dosta napora da se uloži da opstane sadašnja koalicija, što je veoma teško“, kazao je Muhović.

Na prvim izborima u novoformiranoj opštini Petnjica, vladajuća većina formirana je od 15 odbornika DPS-a i četiri iz BS, dok je u opoziciji ostalo 11 predstavnika SDP-a i jedan iz SNP.

Predsjednik petnjičkog SDP-a Izudin Huremović tvrdi da lokalna vlast u tom gradu nikad nije profunkcionisala.

"Osim skupštinskih odluka, ništa drugo nijesu donijeli i uradili. Posljednjih mjeseci kriza unutar koalicije je takva, da uopšte međusobno ne komuniciraju“, tvrdi Huremović, ističući da su socijaldemokrate od početka trebale da budu dio vlasti ali da “to neko nije želio“.

"Iskreno, mi smo i od DPS-a čekali poziv za razgovor. Sada je to kasno, jer su inicijativu već pokrenuli iz Bošnjačke stranke“, rekao je on.

Huremović tvrdi da lokalna uprava mora funkcio nisati i istakao da SDP “ne trči u vlast radi vlasti“.

"Ako ta koalicija ne funkcioniše, spremni smo da, u interesu građana, uđemo u vlast i pokrenemo stvari sa mrtve tačke“, tvrdi on.

Predsjednik Koordinacionog odbora SNP-a za Petnjicu Šeko Čilović rekao je da su razgovori o novoj koaliciji u kojoj bi bila i njegova partija još uvijek neformalni.

"Mi se ne nudimo bilo kome, ali u interesu sredine ušli bi u koaliciju sa BS i SDP. Sigurno je da ne bi išli sa DPS“, kazao je on.

Predsjednik petnjičkog DPS i predsjednik opštine Samir Agović juče je SMS-om novinaru “Vijesti” odgovorio da je na sastancima i da je zauzet. On je ranije izjavio da je iznenađen inicijativom koju je pokrenula Bošnjačka stranka i da nije imao vremena za te priče, jer je bio posvećen mnogo važnijim poslovima koji se tiču obezbjeđivanju budžetskih sredstava i realizacije važnih projekata.

Bonus video: