Pejović: Dobra iskustva u saradnji sa civilnim sektorom

"Rekao bih da su naša iskustva dobra, da smo u poslednje tri godine napravili jednu široku platformu. Četvrtina naših predstavnika u pregovaračkoj strukturi dolazi iz civilnog sektora, a njihov doprinos je bio nemjerljiv", ocijenio je Pejović
76 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Pejović
Aleksandar Pejović
Ažurirano: 13.12.2014. 14:33h

Proces evropskih integracija obuhvata sve dijelove društva i zbog toga je potrebno sarađivati i razmjenjivati mišljenja sa civilnim sektorom, kako bi Crna Gora ostvarila svoj cilj - članstvo u Evropsku uniju, rekao je glavni pregovarač za evropske integracije, Aleksandar Pejović.

On je danas, na seminaru Saradnja državnog i civilnog sektora u procesu evropskih integracija, koji održan u Miločeru, kazao da Crna Gora ima dobra iskustva kad je u pitanju saradnja sa civilnim sektorom.

"Rekao bih da su naša iskustva dobra, da smo u poslednje tri godine napravili jednu široku platformu. Četvrtina naših predstavnika u pregovaračkoj strukturi dolazi iz civilnog sektora, a njihov doprinos je bio nemjerljiv", ocijenio je Pejović.

On je naveo da u užem pregovaračkom timu sjede dva predstavnika civilnog društva.

"A iskustva koja smo imali posljednjih mjeseci kada smo uključili civilno društvo u izradu Strategije informisanja i mnoge druge aktivnosti koje preduzimamo, pokazuje da nastvaljamo tim putrem i da ćemo taj front širiti", poručio je Pejović.

Na pitanje šta će u narednom periodu biti najveći izazovi, Pejović je kazao da postoji dijalog, ali da uvijek ne postoji saglasnost oko određenih pitanja.

"Ali upravo u tome i jeste poenta, da imamo jednu odtvorenu diskusiju mogućnost da sjednemo i razgovaramo i čujemo različita mišljenja", naveo je on.

Pejović je najavio da će u ponedeljak biti objavljeni revidirani akcione planove za poglavlja 23 i 24, id a će uskoro biti urađen novi polugodišnji izvještaj.

"I u jednom i u drugom slučaju je civilno društvo pozvano da da komentare", zaključio je on.

Bonus video: