Odbor za antikorupciju će saslušati Konjevića, Mujevića i Stankovića

88 pregleda 2 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Uprava policije
Raško Konjević, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 12.12.2014. 12:31h

Članovi Odbora za antikorupciju obaviće kontrolno saslušanje ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, direktora za javne nabavke Mersada Mujevića i vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića povodom izgradnje zgrade Centra bezbjednosti u Podgorici, odlučeno je danas na sjednici tog skupštinskog tijela.

Zahtjev za kontrolnim saslušanjem podnio je poslanik Demokratskog fronta (DF) Zoran Miljanić, koji je objasnio da se radi o poslu vrijednom više od 12 miliona eura.

"Potpuno je nejasan način na koji je zaključen ugovor. Treba objasniti koji je to postupak bio", smatra on, ocijenjujući da će ta inicijativa biti doprinos korupciji na visokom nivou.

Miljanić je kazao da je inicijativa povodom izgradnje Centra bezbjednosti u Podgorici u skladu sa zahtjevima Evropske unije i da treba utvrditi ko je, kako je naveo, utrošio 12 miliona eura poreskih obveznika.

Članovi Odbora jednoglasno su usvojili inicijativu Miljanića i dali rok nadležnima da dostave informacije o izgradnji zgrade Centra bezbjednosti u Podgorici do 31. januara, nakon čega će biti odlučeno o datumu kontrolnog saslušanja.

Bonus video: