Bajić: Kršenjem prava na rad građani se drže u kontinuiranom strahu

"U Crnoj Gori se danas samo malobrojni mogu pohvaliti da svojim radom obezbjeđuju sebi i porodici standard života koji nije ispod osnovnog ljudskog dostojanstva"
125 pregleda 5 komentar(a)
Tamara Bajić, Foto: Pozitivna Crna Gora
Tamara Bajić, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 10.12.2014. 12:55h

Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima kaže da svako ima pravo na rad, kao i pravične uslove zapošnjavanja i zaštitu od nezaposlenosti, podsjeća Tamara Bajić članica Predsjedništva i odbornica Pozitivne Crne Gore u Skupštini Glavnog grada.

"Bazično ljudsko pravo je i ono na pravednu i zadovoljavajuću nadoknadu koja obezbjeđuje egzistenciju u skladu sa ljudskim dostojanstvom. U zemlji, kandidatu za ulazak u Evropsku uniju danas se flagrantno krši osnovno ljudsko pravo - pravo na rad. U Crnoj Gori se danas samo malobrojni mogu pohvaliti da svojim radom obezbjeđuju sebi i porodici standard života koji nije ispod osnovnog ljudskog dostojanstva, odnosno koji omogućava zdravlje i blagostanje", kazala je Bajić

Po njenim riječima kršenjem prava na rad i dostojanstvenu nadoknadu za isti, građani Crne Gore se drže u stanju kontinuiranog straha i za to malo što bi mogli izgubiti, što ne stvara uslove za progres i razvoj demokratskih kapaciteta ,koji bi u potpunosti implementirali Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima u svaki aspekt javnog života.

"Na taj način bi se izašlo iz društvenog okvira u kojem se žrtvama sudi i u kojem se vulnerabilne kategorije još više ugrožavaju", istakla je Bajić.

Bonus video: