Vujanović poručio Krivokapiću da ga više ne vrijeđa

Predsjednik države negirao je pisanje tabloida “Informer” da je na sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost htio da bije Krivokapića
73 pregleda 35 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Boris Pejović
Filip Vujanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.12.2014. 18:42h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović rekao je da je Ranku Krivokapiću poručio da ga više ne vrijeđa.

Vujanović i predsjednik Skupštine sreli su se na sastanku DPS i SDP, par dana nakon izjave Krivokapića da predsjednik treba da položi račune zbog KAP-a.

“Niko u Crnoj Gori nema pravo da me vrijeđa. Nikada nikoga u Crnoj Gori, ni u funkciji vlasti, ni opozicije, ni građana, nijesam uvrijedio”, poručio je Vujanović.

On je to kazao u Danilovgradu, nakon svečane sjednice SO Danilovgrad koja je održana povodom Dana Opštine.

Predsjednik države negirao je pisanje tabloida “Informer” da je na sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost htio da bije Krivokapića i da je sa njim oštro polemisao na temu ’’Jugopetrola’’.

“Nikada nikoga u životu nijesam htio da bijem, pa ni predsjednika Parlamenta...Tačno je da smo imali polemiku koja je bila oštra, ali rekao bih u granici korektne, kakva je primjerena za polemiku predsjednika Države i predsjednika Parlamenta. Imali smo tu polemiku na sastanku DPS i SDP gdje su se razmatrali razvojni programi od kojih zavisi budućnost Crne Gore”, kazao je Vujanović.

Predsjednik države objasnio je da su on i Krivokapić “imali različit doživljaj” za privatizaciju Kraljičine plaže na Dubovici i za produženje koncesije na Aman Rizort.

Vujanović je istakao da građani znaju da se on i Krivokapić razlikuju povodom mnogih pitanja.

“Smatrao sam i smatram da ne treba tjerati Emirate iz Crne Gore, da ne treba tjerati Aman Rizort i da ne treba tjerati nikoga ko je uložio po zakonitoj proceduri u Crnoj Gori. On ima drugačije viđenje. U svom odgovoru je kazao da ja treba da položim račune za finansijsku poharu koja je bila u KAP-u. Nikada nijesam smatrao da je u KAP-u bila finansijska pohara”, kazao je Vujanović.

On je rekao da je Vlada sačuvala Kombinat i da je ponosan na to što je urađeno u KAP-u za vrijeme dok je bio predsjednik Vlade.

“Rekao sam mu da me u svom oponiranju meni, lično ne vrijeđa, jer sam smatrao da je takva konstatacija lična uvreda. Na toj liniji smo imali polemiku koja je bila moguće malo oštra, ali vrlo korektna i civilizovana”, kazao je Vujanović dodajući da očekujem da to bude “ekces ili izuzetak” i da ga Krivokapić više neće vrijeđati.

Bonus video: