KAO NJEGOV POKRET ZA PROMJENE

Medojević: NVO koje žele da se bave politikom, neka osnuju stranku

"Kada bi se ove NVO više bavile problemima građana, a menje politikom bilo bi sjajno. Ko hoće u politiku, neka osnuje stranku i ide na izbore", napisao je Medojević na svom Twitter nalogu
29 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Screenshot (Twitter)
Nebojša Medojević, Foto: Screenshot (Twitter)
Ažurirano: 25.11.2014. 12:16h

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević ocijenio je da neke crnogorske nevladine organizacije (NVO) žele političku moć bez izbora, ne precizirajući na koje se to odnosi.

"Kada bi se ove NVO više bavile problemima građana, a menje politikom bilo bi sjajno. Ko hoće u politiku, neka osnuje stranku i ide na izbore", napisao je Medojević na svom Twitter nalogu koji ima oko 3.200 pratilaca.

Upravo je Medojevićvodio NVO Grupa za promjene koja je nakon četiri godine, uoči referenduma 2006. godine prerasla, u političku partiju i na prvim izborima nakon obnove nezavisnosti osvojila zavidnih 14 odsto glasova ili 11 poslanika u crnogorskom parlamentu.

"Neko želi političku moć bez izbora. To je suštinska suprotnost demokratiji. Politički život se u demokratijama odvija kroz stranke", poručio je Medojević u razgovoru sa svojim Twitter pratiocima.

Preporučujemo za Vas