Janjušević: Sukob između Milića i Damjanovića fingiran

On smatra da kandidati bili samo Bečić i Milić, Bečić dobio podrškom do 200 delegata, što bi predstavljalo veliki korak ka cijepanju SNP-a na dvije polovine.
67 pregleda 20 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Damjanović, Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.11.2014. 14:32h

Politika Socijalističke narodne partije (SNP) nakon reizbora Srđana Milića za lidera, biće i dalje između opozicije i vlasti što će najviše odgovarati Demokratskoj partiji socijalista, smatraju u Centru za političku edukaciju.

Milić je na Kogresu SNP koji je održan u Berana ponovo izabran na lidera te partije. Osim njega kandidati za predsjednika bili su Aleksandar Damjanović i Aleksa Bečić.

Predsjednik CPE Dragiša Janjušević smatra da se na Kongresu SNP-a desio fingiran sukob između Milića i Damjanovića kako bi se minimizirao rezultat Bečića.

Janjušević je rekao da ga ne bi začudio i fingiran pomiriteljski potez gdje bi Milić, Damjanoviću ponudio visoku stranačku funkciju, kako bi i preko toga pokušali struju Bečića da utope u politiku novog rukovodstva.

"Uprkos tome Bečić je napravio izvanredan rezultat, kao i pored činjenice što je bila kampanja kako je i sam kandidat Bečić nazva sa dosta neregularnosti i van partijskih uticaja", rekao je Janjušević agenciji MINA.

On smatra da kandidati bili samo Bečić i Milić, Bečić dobio podrškom do 200 delegata, što bi predstavljalo veliki korak ka cijepanju SNP-a na dvije polovine.

"Tako je treći kandidat imao ulogu da delegate koji su se razmišljali izmedju Milića i Bečića, preuzme i na taj način umanji Bečiću rezultatski i politički značaj.

"Politika SNP-a biće i dalje u jednom političkom interegnumu između opozicije i vlasti što najviše odgovara vladajućim strukturama", rekao je Janjušević.

On je kazao da ostaje da se vidi da li će ta pozicicija "političkog vakuma" odgovarati Bečiću i podržavaocima njegove politike.

"Rezultat koji je ostvario jeste dobra osnova, bilo da se radi o autonomnoj i respektabilnoj frakciji koja možda može na unutrašnjem planu da miijenja stranačku politiku, bilo da se radi o osnovi i platformi za pravljenje novog političkog subjekta", zaključio je Janjušević.

Bonus video: