Prve čistke u poslaničkom klubu jer Milić nema većinu?

Milić je jučerašnjom pobjedom u izboru za predsjednika partije osvojio treći mandat već u prvom krugu glasanja
43 komentar(a)
Kongres SNP u Beranama, izbor predsjednika, Foto: Tufik Softić
Kongres SNP u Beranama, izbor predsjednika, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 24.11.2014. 06:58h

Iako je nakon kongresa Socijalističke narodne partije (SNP) kazao da na kongresu nema nijednog pobjednika, već samo onih koji su dobili veći broj glasova, Srđan Milić, koji je izabran za predsjednika SNP, će morati brzo da djeluje protiv struja koje su stale iza njegovih protivkandidata Alekse Bečića i Aleksandra Damjanovića.

Prema tvrdnjama upućenih u dešavanja u stranci, prve korake Milić bi mogao da napravi kroz rotacije u poslaničkom klubu. Nakon izjašnjavanja na kongresu, aktuelni lider izgubio je većinu u poslaničkom klubu jer su uz njega bili samo Snežana Jonica i Radosav Nišavić. Uz Bečića su bili Velizar Kaluđerović i Neven Gošović, dok su Damjanovića podržali Obrad Gojković i Danko Šarančić.

Zbog toga se može očekivati da Milić pokrene pitanje rotacije u poslaničkom klubu, nakon čega bi bez mjesta mogli da ostanu predstavnici podgoričkog odbora.

Na jučerašnjoj sjednici koja je održana u Beranama izabran je i novi sastav Glavnog odbora sa 50 novih od ukupno 127 članova.

Milić je jučerašnjom pobjedom u izboru za predsjednika partije osvojio treći mandat već u prvom krugu glasanja. Pravo glasa imalo je 526 delegata partije, od čega je glasalo njih 494. Srđan Milić je osvojio 273 glasa, Aleksa Bečić 141, dok je za Aleksandra Damjanovića glasalo 80 delegata.

Bonus video: