Za pokriće troškova izbora u Tuzima 58 hiljada eura

Ministarstvo će obezbijediti i oko tri hiljade eura za finansiranje troškova izborne kampanje podnosiocima izbornih lista u Opštini Tuzi
531 pregleda 0 komentar(a)
Sa sjednice Vlade, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sjednice Vlade, Foto: Vlada Crne Gore

Ministarstvo finansija obezbijediće 58,25 hiljada eura za pokriće troškova za sprovođenje izbora u Tuzima koji će biti održani 3. marta.

Prema zaključku Vlade, Ministarstvo će obezbijediti i oko tri hiljade eura za finansiranje troškova izborne kampanje podnosiocima izbornih lista u Opštini Tuzi.

Kako je saopšteno, to je urađeno na osnovu zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

Vlada je donijela Akcioni plan za usklađivanje posebnih zakona sa Zakonom o državnoj upravi.

Novim Zakonom o državnoj upravi propisani su i kriterijumi za osnivanje organa državne uprave, državnih agencija i fondova, način planiranja rada i izvještavanja praćenjem rezultata u odnosu na zacrtane ciljeve, jasne linije odgovornosti na svim nivoima, kako bi se doprinijelo efikasnosti rada i djelovanja i obezbijedio visok nivo kvaliteta u pružanju usluga.

"Usklađivanjem posebnih zakona sa Zakonom o državnoj upravi ujednačiće se i unaprijediti organizaciona struktura, te organizacija državne uprave uskladiti sa evropskim standardima", kaže se u saopštenju.

Donijeta je Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o obrazovanju Državne komisije za nadzor nad postupkom revizije muzejskog materijala i muzejske dokumentacije Javne ustanove Narodni muzej Crne Gore.

Kako jer obrazloženo, imajući u vidu da su predsjednik i jedan član Komisije podnijeli ostavku, a u cilju stvaranja uslova za nesmetani rad, bilo je neophodno pristupiti promjeni personalnog sastava.

Bonus video: