Vujanović: Nadam se da će se realizovati projekti dvije Kraljičine plaže

Vujanović je prisustvovao svečanoj sjednici Skupštine opštine budva, održane povodom dana oslobođenje u velikoj Sali hotela „ Maestral“
7 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.11.2014. 14:47h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je da se nada da će se projekti na dvijema Kraljičima plažama, onoj u Miločeru i na lokalitetu Dubovice na razmeđu sa barskom opštinom, realizovati, navodeći „da smo dobili investitotore koje bi poželjela svaka država“.

Vujanović je prisustvovao svečanoj sjednici Skupštine opštine budva, održane povodom dana oslobođenje u velikoj Sali hotela „ Maestral“.

„On je nakon svečana sjednice povodom Dana opštine Budva,l održane u miločerskom „ Maestralu“ . Zadovoljan šta je sve urađeno u budvi, u protekloj godini, Vujanović je kazao da je Budva vrijedan brend našeg turizma.

„Snažno se nadam da će se realizivati projekti dvije Kraljiline plaže, u Miločeru i Dubovici. Obdarila nas je priroda bogatstvom koje je porivuklo takve investitore, a i vođenjem jednog državnog, a rekao bih i budvanskog odnosa valorizavcije tih vrijednosti i poštovanja, dobili smo invedstitore koje bi zaista poželjela svaka država i svaki ekskluzivitet prostora. Bili bi to i značajni prihodi ne samo u budžetu za narednu godinu za Budvu nego i za one koji bi tu bili zaposleni , što bi bio snažni dopronos razvoju Budve.

Nadam se da nećemo pokazati odnos prema tim investitorima koji bi trajno Crnoj Gori nanio štetu. Pokazali da ne poštujemo u odnosu na Dubovicu ono što je potpisano , a u odnosu na Miločer ono što je nesumnjivo veliki inters jednog ogromnog brenda. Zato odavde iz Budve poručujem da pokušamo da sačuvamo ono što smo dobili, a što bi lako moglo da pođe na druge prostore i što bi moglo da bude bogatstvo država koje bi poželje takve investuitorre i poželjele takve tursitičke brednove“, kazao je Vujanović.

Prvi čovjek Budve Lazar rađenović pohvalio se rezultatima koje je Budva postigla u prethodnom periodu, od finanijske konsolidacije, i realizacije brojnih inatrstrukturnih projekata, od postrojenja za tretman otpandih voda, do izrade prostorno planske dokumentacije, te organizovanja brojnih kulturnih i zabavanih dešavanja.

„Opština Budva je uspjela da stabilizuje budžetske prihode i rashode na nivo od oko 35 miliona eura, a u prethodnoj godini smo smanjili neizmirene obaveze i dugove , koji su 2010. bili 70 miliona na 34 miliona eura.nećemo biti iskreni ako kažemo da smo realizovali sve ono što smo zacrtali. Neke ciljeve smo možda preambiciozno postavili, možda nam u realizovanju pojedinih okolnosti prosto nijesu išle na ruku. Činjenica je da ono što smo obećavali građanima nismo zaboravili i da ćemo u vremenu pred nama , sve svoje snage usmjeriti ka tome da oobećanja ispunimo. Jer, prioritet i mog ličnog rada i rada mojih saradnika jeste i mora biti zadovoljni građanin“, poručio je rađenović.

Rađenović je juče uručio i najprestižniju opštinsku nagradu „ Novembarska nagrada“ ovogodišnjim laureatima Samostanu časnih sestara crkve Sveti Vid u Petrovcu, Hotelskoj grupi „Budvanska rivijera“ A.D. Budva i predsjedniku Udruženja paraplegičara Budva Antu Urbanu. Takođe na svečanoj sjednici dodijeljene su i nagrade ovogodišnjeg festivala „ Grad tetar“- književna nagrada „Stefan Mitrov Ljubiša“ izraelskom pjesniku Amiru Oru, kao i nagrada „ Grad teatar“ za pozorišnu umjetnost glumcu Miodragu Briku Krivokapiću

Bonus video: