Popović na studentskim protestima u Hong Kongu

Studenti već 42. dan protestuju na ulicama ovog grada sa zahtjevima za održavanje demokratskih, slobodnih i fer izbora 2017. godine u Hong Kongu
52 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 08.11.2014. 15:14h

Delegacija Liberalne internacionale u kojoj je bio i predsjednik Liberalne partije Crne Gore, Andrija Popović, posjetila je danas u znak podrške prodemokratske proteste studenata u Hong Kongu.

Studenti već 42. dan protestuju na ulicama ovog grada sa zahtjevima za održavanje demokratskih, slobodnih i fer izbora 2017. godine u Hong Kongu.

"Delegacija predvođena predsjednikom Liberalne internacionale, Juliom Minovesom, razgovarala je sa vođama studentskih protesta koji se organizuju pod sloganom "Mir i ljubav". Studenti su pokrenuli proteste sa zahtjevima za bolje uslove studenata u tom gradu, no kasnije su svoje zahtjeve preusmjerili i na potpunu demokratizaciju Hong Konga koja će otpočeti održavanjem demokratskih izbora bez uticaja centralne vlasti na kandidate. Prisustvo delegacije Liberalne internacionale, koja okuplja preko 120 liberalnih partija cijelog svijeta, izazvalo je veliko interesovanje demonstranata i pažnju javnosti", saopšteno je iz Liberalne partije.

U saopštenju se dodaje da je Popović, jedini član delegacije Liberalne internacionale iz ovog dijela Evrope, ali i jedini crnogorski politički lider koji je svojim prisustvom podržao neke prodemokratske i studentske proteste od međunarodnog značaja u svijetu, dajući, na taj način, doprinos Crne Gore i crnogorskih liberala svjetskim demokratskim kretanjima i reformama.

Galerija

Bonus video: