Bivši gradonačelnik Tivta prvi konzul Crne Gore u Vojvodini

U opciji su tri grada kao moguće sjedište novog diplomatskog predstavništva - Novi Sad kao glavni grad Vojvodine, Sremski Karlovci ili Lovćenac u opštini Mali Iđoš, u kome, živi najveći brojh pripadnika crnogorske nacionalne zajednice u Srbiji
369 pregleda 8 komentar(a)
Dragan Kankaraš, Foto: Siniša Luković
Dragan Kankaraš, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 08.11.2014. 13:38h

Bivši gradonačelnik Tivta Dragan Kankaraš (DPS) biće postavljen za prvog konzula Crne Gore u Vojvodini, saznaju „Vijesti“.

Kankaraš će biti na čelu generalnog konzulata Crne Gore koji bi uskoro trebalo da bude otvoren u Vojvodini. U opciji su tri grada kao moguće sjedište novog diplomatskog predstavništva - Novi Sad kao glavni grad Vojvodine, Sremski Karlovci ili Lovćenac u opštini Mali Iđoš, u kome, živi najveći brojh pripadnika crnogorske nacionalne zajednice u Srbiji.

Iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore nisu ni potvrdili, ni demantovali informaciju da će prvi crnogorski konzul u Vojvodini biti Dragan Kankaraš.

„Vlada Crne Gore je donijela zaključak o otvaranju crnogorskog konzulata u Vojvodini. Konzulat će biti otvoren, u skladu sa finansijskim i budžetskim mogućnostima, kao i planom širenja diplomatsko-konzularne mreže, kada će biti razmatrana i pitanja koja se odnose na popunjavanje radnih mjesta u skladu sa pravilnikom o sistematizaciji“, saopšteno je „Vijestima“ iz resora koji vodi Igor Lukšić.

„Ne mogu vam reći ništa mimo toga što vam je već saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova“, kazao je „Vijestima“u telefonskom razgovoru Kankaraš, koji nije želio da se izjašnjava o tome da će svoju političku karijeru, nakon 10 godina na mjestu čelnika Tivta gdje se nalazio do prije sedam mjeseci, nastaviti u diplomatiji.

Kankaraš će na taj način nastaviti stopama svog prethodnika na mjestu tivatskog gradonačelnika Zorana Jankovića (DPS) a koji je nakon odlaska sa funkcije predsjendika Opštine Tivat, počeo diplomatsku karijeru prvo u Ministarstvu vanjskih poslova SCG, a kasnije i MVP-u samostalne Crne Gore, službujući u Strazburu i Njujorku.

Bonus video: