Stijepović: Živko Nikolić se ruga tradiciji

"Nažalost, hoćemo da se rugamo tradicionalnoj Crnoj Gori, čovjek koji nije među nama, to je radio na polju svoje umjetnosti"
309 pregleda 132 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.11.2014. 10:35h

Skupština grada izabrala je juče dosadašnjeg portparola Demokratske partije socijalista (DPS) Časlava Vešovića, za zamjenika gradonačelnika.

Odluku o njegovom imenovanju donijeli su odbornici vladajuće koalicije, nakon što je opozicija, poslije sedam časova, napustila salu. Za zamjenika izabran je i Boris Mugoša iz SDP-a.

Nakon što je parlament odbio predlog Alekse Bečića (SNP) da se za Gradsko pozorište kapitalnim budžetom za narednu godinu opredijeli najmanje dva miliona eura, odbornici opozicije zatražili su da se o ostalim tačkama dnevnog reda raspravlja u ponedjeljak.

Šef odborničkog kluba DPS-a Momčilo Vujošević, nije prihvatio predlog, pa su odbornici vladajuće koalicije ostali u sali i jednoglasno donijeli preostale odluke.

Časlav Vešović

Goran Radonjić (DF) kazao je da su odbornici opozicije sedam sati učestvovali u radu, za razliku od gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića, koji je kasnio sat i po i “sjednicu pratio svega nekoliko sati”.

Opozicija je burno reagovala nakon što je Stijepović izjavio da ne može "gubiti vrijeme" na Skupštini, jer su mu građani bitniji.

"Kao što ste vidjeli, malo kasnije sam došao kod vas. Obilazio sam građane i grad, a ne mogu da izgubim sat vremena ovdje, gledajući vas kako se prepucavate oko formalnosti", kazao je Stijepović.

Branka Bošnjak (DF) upitala je Stijepovića zašto tokom njegovih posjeta građanima ne obavještava medije i odbornike, i ocijenila da time stvara lošu sliku o sebi.

"Ne znam šta je razlog zbog čega nijesu obaviješteni svi mediji i narod. Selektivno birate medije koji će vas pozvati, a vrlo je bilo komično gledati vas u Kučima sa dvije flaše 'džek danijelsa'. Da je Živko Nikolić živ vjerovatno bi snimio film", ocijenila je Bošnjak.

Stijepović je zbog toga optužio odbornicu DF-a da se ruga crnogorskoj tradiciji, kao što je to činio i slavni umjetnik sa naših prostora.

"Nažalost, mi hoćemo da se rugamo našoj tradicionalnoj Crnoj Gori, i čovjek koji više nije među nama, znao je to da radi na polju svoje umjetnosti. Ja sam čovjek koji ide kod domaćina sa obrazom i potičem iz porodice koja cijeni tekovine crnogorske tradicije i običaja", istakao je Stijepović.

Stijepović tvrdi da bi mediji morali da ga prate od 9 do 23 časa, ako bi ih stalno obavještavao o svom radu.

U sali nastao muk kada je Ljuljđuraj pričao na albanskom

U sali je nastao muk kada je Kolja Ljuljđuraj (SNP) na maternjem (albanskom) jeziku govorio o planu zaštite od štetnog dejstva voda u Glavnom gradu. Predsjednik skupštine Đorđe Suhih mu se nakon završenog izlaganja izvinio i objasnio da nijesu mogli da mu obezbijede prevodioca, ali da će pokušati to da učine na narednoj sjednici.

Ljuljđuraj je burno reagovao na Suhihovo objašnjenje i kazao mu da je njegovo ustavno pravo da govori na svom jeziku, koje je Skupština prekršila. "Diskriminišete jednu naciju, neka znaju i građani u Crnoj Gori, da se radi protiv interesa svih građana u Crnoj Gori. Zahvaljujući Albancima ste dobili nezavisnu Crnu Goru. Kazao sam i mojim sunarodnicima iz Tuzi, da podrže moju inicijativu, ali nijesu smjeli, jer su partijski vojnici", kazao je Ljuljđuraj ljutito.

Petar Ljucđonaj (DPS) odgovorio je da i on voli svoj jezik, ali da nije mogao da podrži Ljuljđurajevu inicijativu da se na sjednicama govori na albanskom, jer se za to još uvijek nijesu stekli uslovi.

Bonus video: