Pljevlja za Milića, Bečić bez glasa

Damjanović kaže da ozbiljno razmišlja o prihvatanju kandidature za šefa SNP-a i da nije iznenađen obimom i sadržajem dobijene podrške
109 pregleda 33 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Damjanović, Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.11.2014. 18:36h

Lider SNP-a Srđan Milić dobio je najviše predloga mjesnih odbora u Pljevljima za predsjednika. Njega je podržalo 22 odbora, sedam mjesnih odbora kandidovalo je potpredsjednika Radomana Gogića, a pet šefa poslaničkog kluba Aleksandra Damjanovića.

Podršku četiri odbora ima poslanik Danko Šarančić, a po jednog doskorašnji predsjednik opštine Miloje Pupović i Sekretar sekretarijata za stambeno komunalne poslove Milovan Đedo Gogić. Iz Pljevalja za Aleksu Bečića nije stigao nijedan predlog.

Damjanović je juče u izjavi za portal Analitika kazao da ozbiljno razmišlja o prihvatanju kandidature za predsjednika SNP-a.

"Ni sam iznenađen obimom i sadržajem podrške koju sam dobio kao mogući kandidat tokom unutarpartijskog predlaganja”, rekao je.

Barski, žabljački, beranski, šavnički, danilovgradski, mojkovački, odbori SNP-a smatraju da Milić treba da nastavi da vodi partiju, dok su Podgoričani, Novljani i Kolašinci uz Aleksu Bečića.

Postupak kandidovanja trajaće do 14. novembra, kada opštinski odbori treba da utvrde svoje liste delegata za kongres i GO i proslijede ih u partiju. Takođe, i spisak kandidata za predsjednika partije, koji zatim utvrđuje GO SNP-a.

Sjednica GO još nije zakazana a treba da se održi do 18. novembra.

Iz podgoričkog odbora SNP-a 100 delegata, od ukupno 500, glasaće za predsjednika te partije na kongresu 23. novembra. Od tog broja 25 delegata iz Podgorice su članovi sadašnjeg saziva Glavnog odbora.

Na kongresu pravo glasa ima 375 delegata iz opštinskih odbora i 125 članova Glavnog odbora u sadašnjem sazivu.

Poslije Podgorice, po broju mjesta na kongresu, slijedi Nikšić koji dlegira 38 učesnika plus 12 iz sadašnjeg saziva Glavnog odbora. Slijede Pljevlja, Berane i Bijelo Polje sa po 30 delegata, pri čemu će Beranci imati 10 iz sadašnjeg saziva GO, a Bjelopoljci i Pljevljaci po jednog manje.

Opštinski odbor Herceg Novi ima pravo na 21 delegata, Bar, Danilovgrad, Kolašin, Kotor, Mojkovac i Plužine po 12. Plav, Andrijevica, Budva i Žabljak imaće po devet delagata, bez članova GO, a Gusinje, Petnjica, Rožaje i Cetinje po četiri.

Bonus video: