Vujanović: Vjerujem da će izbori u Novom proteći u demokratskoj atmosferi

Kometarišući Izvještaj Evropske komisije o nepretku Crne Gore, Vujanović je rekao da je optimista u odnosu na sve ono što su očekivanja
5 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.10.2014. 17:02h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović vjeruje da će izbori u Herceg Novom proteću u demokratskoj atmosferi, da će obezbijediti kvalitetan način da se iskaže volja građana, te da će se taj grad razvijati kako zalužuje.

On je, komentarišući predstojeće izbore u Herceg Novom, nakon svečane sjednice SO povodom Dana te Opštine, kazao da se tehnički nije mogla obezbijediti elektronska identifikacija glasača i da će se u odnosu na način identifikovanja i provjere glasanja primijeniti sadašnji metod.

“Vjerujem da će izbori biti u demokratskoj atmosferi i da će obezbijediti kvalitetan način da se iskaže volja građana i da Herceg Novi dobije kvalitet razvoja koji zaslužuje”, istakao je Vujanović.

Kometarišući Izvještaj Evropske komisije o nepretku Crne Gore, Vujanović je rekao da je optimista u odnosu na sve ono što su očekivanja. Uvjeren je da je Crna Gora u stanju da kvalitetno ispunjavamo standarde Evropske unije EU.

“Ne treba nas demotivisati odluka EU da u narednih pet godina ne bude proširenja. Mi moramo da ostvarujemo standarde kao da će proširenje biti ranije, bez obzira što su unutrašnji odnosi u EU opredijelili da se taj period proširenja u narednih pet godina zaustavi”, naglasio je je Vujanović.

Takođe, Vujanović je istakao da je obaveza države i svih subjekata da maksimalnim učinkom omoguće da bezbjednost bude na većem nivou

“U tom smislu sam ubijeđen u istrajnost svih onih, prije svega koji se brinu, o tome da izvrše svoje obaveze”, kazao je Vujanović.

On je kazao da treba podržati dobre projekte koji su planirani u Herceg Novom, vjerujući da će oni povećati kvalitet života, turističke ponude i iskoristiti resurse tog grada, “koji su bogatstvo i Crne Gore”.

Predsjednik je u tom smislu kazao da je dobra optimistička najava , koju je dao predsjednik Opštine, projekata koji su u realizaciji, ubijeđen da će oni imati dobru dinamiku i da će donijeti boljitak ukupno u Herceg Novom.

Bonus video: