Ne treba da nas demotiviše odluka EU da u narednih pet godina ne bude proširenja

On je, na pitanje o predstojećim izborima u Herceg Novom, kazao da se tehnički nije mogla obezbijediti elektronska identifikacija glasača i da će se u odnosu na način identifikovanja i provjere glasanja primijeniti sadašnji metod
0 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.10.2014. 13:51h

Obaveza države i svih subjekata je da maksimalnim učinkom obezbijede da bezbjednost bude na većem nivou, rekao je danas crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

"U tom smislu sam ubijeđen u istrajnost svih onih, prije svega koji se brinu, o tome da izvrše svoje obaveze", kazao je Vujanović novinarima u Herceg Novom, gdje je prisustvovao proslavi Dana opštine.

On je kometarišući Izvještaj Evropske komisije o nepretku Crne Gore, rekao da je optimista u odnosu na sve ono što su očekivanja, uvjeren da je Crna Gora u stanju da kvalitetno ispunjavamo standarde Evropske unije (EU).

"Ne treba nas demotivisati odluka EU da u narednih pet godina ne bude proširenja. Mi moramo da ostvarujemo standarde kao da će proširenje biti ranije, bez obzira što su unutrašnji odnosi u EU opredijelili da se taj period proširenja u narednih pet godina zaustavi", kazao je Vujanović.

On je, na pitanje o predstojećim izborima u Herceg Novom, kazao da se tehnički nije mogla obezbijediti elektronska identifikacija glasača i da će se u odnosu na način identifikovanja i provjere glasanja primijeniti sadašnji metod.

"Vjerujem da će izbori biti u demokratskoj atmosferi i da će obezbijediti kvalitetan način da se iskaže volja građana i da Herceg Novi dobije kvalitet razvoja koji zaslužuje", kazao je crnogorski predsjednik.

On je kazao da treba podržati dobre projekte koji su planirani, vjerujući da će oni povećati kvalitet života, turističke ponude i iskoristiti izuzetne resurse Herceg Novog, koji su bogatstvo i Crne Gore.

Bonus video: