Abazović: Radi se na stvaranju građanskog pokreta

56 pregleda 77 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: Boris Pejović
Dritan Abazović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.10.2014. 06:19h

Bivši funkcioner Pozitivne Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da su počeli široke konsultacije o formiranju nove političke organizacije, koja najvjerovatnije neće funkcionisati kao stranka, već građanski pokret.

On je za “Vijesti” rekao da će nova politička organizacija ili građanski pokret predstavljati alternativu koja nedostaje Crnoj Gori, jer će insistirati na promociji evropskih vrijednosti i standarda i snažno podržavati integracione procese Crne Gore.

"Razgovaramo ne samo sa bivišim članovima Pozitivne, koji su proteklih dana masovno napustili stranku, već i sa drugim istaknutim ličnostima koji nijesu spremni da se pomire sa postojećim stanjem u državi, a koji nesumnjivo svojim znanjem i iskustvom već pružaju mnogo u transformaciji našeg društva. Bez želje da prejudiciram stvari, mislim da će, ukoliko se sve kockice slože, biti pozitivnih iznenađenja u javnosti. Ipak, koretnosti radi zasada sve ostaje u domenu ideje, razrade modela i razmjene mišljenja“, kazao je Abazović.

Abazović je napustio Pozitivnu nakon što je šest članova Predsjedništva, uz spornu većinu na GO, isključeno zbog neslaganja sa liderom Darkom Pajovićem.

On je rekao da većina sagovornika smatra da nije dobro ponovo ići na stvaranje konvencionalne političke stranke, jer je društvo previše politizovano i partijski zarobljeno. „Ali to nije unaprijed eliminisana opcija.

Ono što jeste načelni model, ogleda se u pokušaju da se organizujemo na način koji će ostavljati dovoljno prostora i svim drugim pojedincima ili subjektima da podrže našu ideju, ne ugrožavajući svoje već izgrađene identitete ili slobodna promišljanja“, kazao je Abazović.

On je dodao da vjeruje kako će narednih nedelja biti pojačana dinamika na davanju kontura organizaciji i da će uspjeti da se uobliči jasna građansku alternativa aktuelnoj vladajućoj klasi.

Bonus video: