Vujanović primio akreditive ambasadora Malezije, Pakistana i Šri Lanke

Predsjednik je naglasio važnost procesa aktuelnog usaglašavanja Sporazuma o ekonomskoj saradnji i Sporazuma o uzajamnom podsticanju i zaštiti investicija za jačanje međusobne ekonomske saradnje
0 komentar(a)
Filip Vujanović, Dan državnosti, Foto: Danijela Lasica
Filip Vujanović, Dan državnosti, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 20.10.2014. 14:37h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Malezije, Pakistana i Šri Lanke - Anuar Kasmana, Iftekhar Aziza i Alizar Lebbe Abdul Azeeza, koji će svoju dužnost obavljati na nerezidentnoj osnovi.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Vujanović je Kasmanu poželio uspješnu diplomatsku misiju iskazujući spremnost Crne Gore da unapređuje bilateralne odnose sa Malezijom, kao i međusobnu saradnju na multilateralnom planu.

"Predsjednik je ocijenio da je stvaranje državne ugovorne baze i povezivanje privrednih asocijacija i kompanija potrebno za kvalitetnu ekonomsku saradnju, prije svega u oblasti investicija", kaže se u saopštenju.

On je kazao da je uvjeren da će diplomatska misija Kasmana doprinijeti jačanju odnosa između dvije države.

Kasman je ocijenio da postoji širok prostor saradnje u svim oblastima, i istakao da će svoju diplomatsku misiju posvetiti njenom unapređenju.

Vujanović je, tokom razgovora sa Azisom, ocijenio da postoji potreba ispitivanja uslova ekonomske saradnje sa Pakistanom koje sada praktično nema.

"Iskazao je i interes Crne Gore za organizovanjem biznis foruma od privrednih komora dvije države u cilju snažnijeg ekonomskog povezivanja“, piše u saopštenju.

Predsjednik je naglasio važnost procesa aktuelnog usaglašavanja Sporazuma o ekonomskoj saradnji i Sporazuma o uzajamnom podsticanju i zaštiti investicija za jačanje međusobne ekonomske saradnje.

Aziz se saglasio sa potrebom intenziviranja odnosa dvije države u domenu ekonomske saradnje, ističuići da će njegova diplomatska misija biti posvećena prevashodno jačanju međusobnih ekonomskih odnosa.

Vujanović je, tokom razgovora sa Azeezom konstatovao da treba ispitati uslove za saradnju sa Šri Lankom u svim oblastima.

„On je iskazao potrebu snaženja ekonomskih odnosa, naglašavajući da je unapređenje međusobne ugovorne i informacione osnove u ovoj oblasti u najboljoj funkciji njihovog podsticaja“, navodi se u saopštenju.

Predsjednik je poželio Azeezu uspješnu diplomatsku misiju u unapređenju odnosa dvije države.

„Azeez se saglasio sa potrebom afirmacije odnosa na bilateralnom i multilateralnom planu, ističući da će svoju diplomatsku misiju posvetiti snaženju međusobne saradnje, posebno na planu ekonomije“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: