Bijelo Polje: Inicijalni odbor Pozitivne raspušten

"Kako je mišljenje predsjednika partije izvjesno postalo važnije od partijskog programa i statuta, siguran sam da Pozitivna nije više partija koja može ostvariti obećano građanima"
14 komentar(a)
Aleksandar Srdanović, Foto: Pozitivna
Aleksandar Srdanović, Foto: Pozitivna
Ažurirano: 20.10.2014. 10:46h

Bjelopoljski inicijalni odbor Pozitivne Crne Gore donio je odluku o svom raspuštanju, navodi se u saopštenju tog odbora.

Dodaju da je "stepen nezadovoljstva trenutnim stanjem u partiji" najbolje ilustruje podatak da je od 29 kandidata za odbornike na listi PCG sa majskih izbora, njih 26 istupilo iz Pozitivne.

"Razlozi su više nego jasni", kazao glavni koordinator i nosilac liste PCG na prošlim izborima, Aleksandar Srdanović.

"Posljednja sjednica Glavnog odbora pokazala je da se u Pozitvinoj dešava nešto u šta je većina članova odavno sumnjala, a to je unutarpartijska diktatura od strane predsjednika partije. Kako je mišljenje predsjednika partije izvjesno postalo važnije od partijskog programa i statuta, siguran sam da Pozitivna nije više partija koja može ostvariti obećano građanima, a to su demokratija i vladavina prava, što je više nego dovoljan razlog da istupim iz članstva", kazao je Srdanović.

On je dodao da je žalosna činjenica da dio rukovodstva Pozitivne i dalje smatra kako je "ovo borba za očuvanje demokratije".

Koordinator u Bijelom Polju i bivši član Glavnog odbora, Danko Simović je naveo da je svima u Crnoj Gori već sada jasno "da su pojedini rukovodioci stranke na čelu sa predsjednikom, a sve s ciljem da slučajno ne budu pomjereni sa funkcija koje su im glasači omogućili, svjesno i bez imalo griže savjesti, ugušili najsjajniju stvar koja se u Crnoj Gori desila u posljednjih par godina".

Bonus video: