"Albanci ujedinjeni oko projekta Velike Albanije, rade na duge staze"

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da odnosi Beograda i Tirane ne mogu biti taoci jedne fudbalske utakmice, jer se, kako je naveo, ušlo u fazu pomirenja
81 pregleda 120 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.10.2014. 14:49h

Lider pokreta za promjene i član Predsjedništva Demokratskog fronta Nebojša Mebojša napisao je na svom Tviter nalogu da su Albanci ujedinjeni oko velikodržavnog projekta Velike Albanije, ocjenjujući da rade na duge staze, prenio je portal Analitika.

"Albanci su ujedinjeni oko projekta Velike Albanije. Imaju ozbiljnu podršku dijaspore, sjajne odnose sa SAD i napreduju ka EU. Rad na duge staze", napisao je Medojević.

On je istovremeno kritikovao ponašanje Albanaca u Crnoj Gori koji su slavili prekid fudbalske utakmice Srbija –Albanija.

"Mogao bih da shvatim Albance u Crnoj Gori da su slavili pobjedu reprezentacije u Beogradu, ali da slave provokacije, nacionalne uvrede i sukobe, ne mogu", napisao je Medojević.

Rama: Beograd i Tirana ne mogu biti taoci utakmice

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da odnosi Beograda i Tirane ne mogu biti taoci jedne fudbalske utakmice, jer se, kako je naveo, ušlo u fazu pomirenja.

On je za CNN rekao da namjerava da posjeti Beogradu, ali da je na vlastima u Srbiji da li će ga pozvati.

Na direktno pitanje: "Da li ćete ići u Beograd 22. oktobra", Rama je rekao: "Da, otići ću", prenijeli su prištinski mediji.

On je istakao da sada, kako je rekao "imamo fantastičnu šansu da idemo dalje, a sputani smo fudbalskom utakmicom".

Prema njegovim riječima, incident na utakmici bio je žalostan događaj, a što je još tužnije nastavljen je poslije toga na najvišem političkom nivou u Srbiji.

Rama: Moj brat nije nema veze sa dronom

Na pitanje novinara CNN-a da li je njegov rođeni brat bio umiješan u događaj sa dronom na utakmici Srbija - Albanija, Rama je rekao da to ne može biti ni njegov brat niti bilo ko od 45 prisutnih Albanaca pristiglih na utakmicu jer, kako je rekao "mi nismo slali navijače na utakmicu kako bi izbegli bilo kakav incident".

"Dron je došao izvan stadiona, kako je moguće da je moj brat bio umiješan. Ali, mi znamo kako to ide sa propagandom "hladnog rata" i kako to funkcioniše sa starom politikom na Balkanu", rekao je Rama.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da će za vikend odlučiti da li će doći do posjete Rame Beogradu koja je zakazane za sljedeću sedmicu.

Bonus video: