PZP: Milić zloupotrijebio tragediju porodice Šćekić za trgovinu s mafijom

Iz PZP-a smatraju da je Milić “zloupotrijebio tragediju porodice Šćekić” kako bi opravdao “svoju najnoviju trgovinu sa mafijom”, čime je, tvrde, “postao potpuno isti kao njegov dugogodišnji partner, Milo Đukanović”
51 pregleda 31 komentar(a)
Nebojša Medojević, Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Nebojša Medojević, Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.10.2014. 18:10h

Lider SNP-a Srđan Milić trebalo bi javno da se izvini porodici ubijenog policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, koju je iskoristio kao razlog zašto je njegova stranka podržala izbor Ivice Stankovića za Vrhovnog državnog tužioca, navodi se u saopštenju mladih Pokreta za promjene (PZP).

“Milić je juče brutalno lagao da mu je sestra ubijenog inspektora Šćekića rekla da treba podržati sudiju Stankovića za funkciju VDT. Pošto je Šćekić danas oštro demantovala te Milićeve tvrdnje, mladi PZP-a očekuju od Srđana Milića da makar javno prizna da je juče lagao i da se izvini porodici Šćekić”, navodi se u saopštenju.

“To sigurno neće povratiti politički kredibilitet predsjednika SNP-a, jer je taj kredibilitet odavno proćerdan, ali će pokazati da kod građanina Milića postoji još neka mrva dostojanstva.”.

Iz PZP-a smatraju da je Milić “zloupotrijebio tragediju porodice Šćekić” kako bi opravdao “svoju najnoviju trgovinu sa mafijom”, čime je, tvrde, “postao potpuno isti kao njegov dugogodišnji partner, Milo Đukanović”.

Mladi PZP-a optužuju Milića da je “jednu nekada opozicionu partiju pretvorio u društvo za trgovinu i glasačke usluge”.

“Zahvaljujući Milićevim trgovinama sa mafijom, Crna Gora se danas nalazi u tragičnoj poziciji – sa 'reformisanom Vesnom Medenicom' na čelu Vrhovnog suda, sa katastrofalnim Sudskim Savjetom, sa nikad gorim Ustavnim sudom, sa impotentnom revizorskom institucijom, sa DIK-om koji legitimiše režimske krađe, i sa Centralnom bankom koja je odavno pretvorena u računovodstvo porodice Đukanović”, smatraju u Mreži mladih PZP-a.

Predsjednik PZP-a i član Predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević optužio je ranije danas na svom Twitter nalogu Milića za politiku trgovine sa DPS-om, na što je našlo na odgovor Medojeviću od strane šefa SNP-a.

Bonus video: