Mladi PzP-a: Konjević se unaprijed izvinjava kriminalcima

"Tokom Brajovićevog i Konjevićevog mandata, naša Policija je ponižavana, gažena i permanento ismijavana od strane kriminalaca"
1 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.10.2014. 13:52h

Mladi Pokreta za promjene kazali su da su ogorčeni izjavama koje je ministar Policije, Raško Konjević, sinoć izrekao "u jednoj režimskoj TV emisiji".

"Mladi PZP-a smatraju da je sramno da ministar Policije kaže kako se protiv kriminala i mafije moramo boriti - zbog učlanjenja u NATO! Je li se to ministar Konjević unaprijed izvinjava kriminalcima koje će Policija morati uhapsiti zbog ostvarenja višeg državnog cilja – učlanjenja u NATO? Da nije beskrajno tragično, ovo Konjevićevo izvinjavanje bi bilo beskrajno smiješno.

Potpredsjednik SDP-a Raško Konjević je desna ruka Ranka Krivokapića, glavnog kreatora sramotne podgoričke koalicije, koja je navodno takođe napravljena zbog NATO-a. Valjda je sada svakome jasno da će i borba protiv kriminala „zbog NATO-a“, koju je sinoć najavio Konjević, biti jednaka vrsta prevare kakva je i ova prevarna koalicija SDP-a sa DPS-om u Podgorici.

Sramota je što motiv za borbu protiv mafije ministar naše Policije ne prepoznaje u ustavnoj obavezi naše Policije da zaštiti crnogorsku omladinu i sve građane od podivljalih kriminalnih bandi, i da spriječi sve češće nevine žrtve, poput onih u H.Novom. Sramota je da je ministar smetnuo sa uma da je Ustav Crne Gore akt koji ga obavezuje na borbu protiv kriminala, a ne NATO Povelja. Mladi PzP-a podsjećaju ministra da nije NATO taj koji izdvaja milione eura i daje mu ih da se bori protiv kriminala, već da te milione izdvajaju građani ove države, naše Crne Gore", stoji u saopštenju.

Tokom Brajovićevog i Konjevićevog mandata, naša Policija je ponižavana, gažena i permanento ismijavana od strane kriminalaca – počev od sitnih razbojničkih grupa, pa sve do najkrupnijih narko klanova, naveli su u PZP-u.

"U zadnje vrijeme, naša Policija je svedena na ulogu posrednika i pomiritelja između zaraćenih kriminalnih klanova. Crnogorska policija je tragično svedena na ulogu mirovnih snaga u onim kriminalnim sredinama u kojima su narušeni međumafijaški odnosi. I svedena je na ulogu mrtvozornika nakon likvidacija koje osmišljava i realizuje režimska tajna Služba, vraćajući nas tako u ratne 90-e.

Sramota je za svaku suverenu državu da ima ovako poniženu i nemoćnu Policiju. A ogromna je sramota za svaku Policiju i za svaku suverenu državu da ima jednog ovako tragično pogubljenog ministra Policije. Koji sinoć, očajnički tražeći primjere policijskih uspjeha, laže crnogorsku javnost pričom o tome kako je crnogorska Policija uhapsila Darka Šarića!

Mladi PzP-a podsjećaju ministra Konjevića da se Darko Šarić sam predao srpskoj BIA-i, a da je na proputovanju za Beograd sletio na podgorički aerodrom kako bi se sreo sa svojom porodicom. I da je uloga Konjevićeve Policije u toj čitavoj priči bila da na aerodrom dopremi Šarićevu porodicu, dakle čisto humanitarna. Sve ostalo je bila predstava za naivne.

Sramna koalicija SDP-a sa DPS-om u Podgorici ja stavila tačku na dvogodišnji period Krivokapićevog i Konjevićevog obmanjivanja crnogorske javnosti. Maske su pale, Crnom Gorom vlada jednopartijski režim, a upravo kriminal i korupcija drže na okupu različite segmente vladajuće koalicije. Mladi PzP-a zato pozivaju sve mlade ljude, i čitavu crnogorsku javnost, da bude spremna da uskoro podrži političke akcije kojima će PZP i DF odgovoriti na zabrinjavajuću situaciju u koju je državu Crnu Goru dovela Krivokapićeva i Konjevićeva prevarantska politika". zaključuje se u saopštenju Mreže mladih Pokreta za promjene..

Bonus video: