URA: Vjerujemo da kreću bolji dani za građane Tuzi

"Ukoliko se bude radilo predano i pošteno treba očekivati i povratak dijela dijaspore, a treba omogućiti i njihova nesmetana ulaganja u to područje", navode u Građanskom pokretu URA
52 pregleda 0 komentar(a)
GP URA, URA, Građanski pokret URA, Foto: Građanski pokret URA
GP URA, URA, Građanski pokret URA, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 02.09.2018. 11:07h

Građanski poktet URA čestitao je svim građanima Malesije dobijanje statusa punopravne opštine u nadi da će to za njih značiti bolji životni standard i zadržavanje stanovništva na tom području.

“Nakon bezbrojnih prevara i manipulaicja koje ste doživjeli od strane režima, uskraćivanja vašeg ustavnog prava na dobijanje statusa opštine, velike imigracije stanovništva i brojnih drugih poteškoća koje vam je servirala vlast, radujemo se zajedno sa vama što ste, iako sa velikim zakašnjenjem uspjeli da se izborite za status samostalne opštine. Građani Tuzi ipak bez euforije dočekuju stupanje Zakona na snagu, a sistemski inžinjering DPS-a i njegovih satelita, izražen u neviđenim izbornim prevarama, namještenim policijskim procesima, hapšenjima, čuvanjem vlasti u Glavnom gradu, te svakodnevnim ekonomskim protjerivanjem stanovništva koje se dominatno odselilo u SAD, navelo ih je na parolu - „Bolje ikad, nego nikad”, ističu u pokretu URA.

U GP URA vjeruju da su veliki resursi toga područja, izuzetno plodne obradive površine, dobra saobraćajna povezanost, te vrijedno stanovništvo, potencijali koji obećavaju razvoj i prospetitet u budućnosti.

"Ukoliko se bude radilo predano i pošteno treba očekivati i povratak dijela dijaspore, a treba omogućiti i njihova nesmetana ulaganja u to područje. Na taj način bi Opština Tuzi dobila puni smisao, a građani toga područja konačno osjetili vidno zadovoljstvo”, zaključuje se u saopštenju URA.

Bonus video: