Đukanović sa ambasadorima država članica NATO: "Potvrda da je progres ostvaren"

Ambasadori zemalja članica NATO visoko su ocijenili progres koji je Crna Gora ostvarila i potvrdili spremnost da nastave sa podrškom, kako bi do kraja naredne godine uslijedio poziv za članstvo
1 komentar(a)
Milo Đukanović, Nebojša Kaluđerović, ambasadori NATO, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Nebojša Kaluđerović, ambasadori NATO, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 30.09.2014. 15:21h

Predsjednik Vlade Milo Đukanović bio je gost na sastanku ambasadora država članica NATO akreditovanih u Crnoj Gori, koji je organizovala ambasada Slovenije kao kontakt ambasada za Crnu Goru.

Tema sastanka bila je razmjena mišljenja o zaključcima nedavno održanog samita Alijanse u Kardifu i daljim koracima Crne Gore u procesu priključenja NATO-u.

Đukanović je ponovio da je članstvo u NATO glavni spoljnopolitički prioritet Crne Gore, kojem je Vlada u konitnuitetu posvećena. Izrazio je zadovoljstvo postignutim u prethodnom periodu i ocjenio da su lideri NATO sa samita poslali Crnoj Gori pozitivnu i ohrabrujuću poruku, čime je potvrđena politika otvorenih vrata.

"Odluku saveznika o započinjanju intenziviranog i fokusiranog dijaloga sa našom državom doživljavamo kao potvrdu za progres koji je Crna Gora ostvarila u reformama i priliku da do kraja 2015. potvrdimo sposobnost i odlučnost da dobijemo poziv za članstvo", istakao je Đukanović.

Đukanović je predstavio ambasadorima reformske aktivnosti koje će Crna Gora sprovoditi u ključnim oblastima za dalji napredak, u okviru mehanizma intenziviranog i fokusiranog dijaloga, nakon usvajanja Petog Godišnjeg nacionalnog programa, koji će biti prezentiran na sjednici Sjevernoatlantskog savjeta krajem oktobra.

Ambasadori zemalja članica NATO visoko su ocijenili progres koji je Crna Gora ostvarila i potvrdili spremnost da nastave sa podrškom, kako bi do kraja naredne godine uslijedio poziv za članstvo.

Posebno priznanje je odato za rezultate koji su postignuti od obnavljanja državnosti i koji mogu poslužiti kao primjer drugim državama u regionu Zapadnog Balkana, kada je riječ o procesima integracije u EU i NATO.

Bonus video: