Vučurović: Vlast uhvaćena u laži, Rusiju interesuje šta će Crna Gora uraditi u vezi NATO

On kaže da Nova srpska demokratija smatra da je suštinski interes Crne Gore da ima najbolje moguće odnose sa Rusijom, jer sve drugo je, blago rečeno, sramotno
1 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Arhiva Vijesti
Jovan Vučurović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.09.2014. 13:40h

Portparol Nove srpske demokratije (NOVA Jovan Vučurović saopštio je da nakon vrlo preciznog stava koji je saopštio ministar spoljnih poslova Rusije, Sergej Lavrov, da je širenje NATO na Crnu Goru, BiH i Makedoniju provokacija i u suštini neprijateljski čin usmjeren protiv Rusije, možemo konstatovati da su sve maske pale i da je crnogorska vlast još jednom uhvaćena u laži.

"Pokazalo se da nije tačna tvrdnja Vlade kako Rusiju ne interesuje šta će uraditi Crna Gora u vezi NATO. Izjava ministra Lavrova jasno pokazuje da njegovu zemlju itekako interesuju pozicije na kojima se Crna Gora nalazi u odnosu na NATO i da Rusija ne gleda blagonaklono na NATO, čiji je jedini smisao postojanja konfrontacija sa Rusijom, kao ni na one koji srljaju u taj savez", istakao je Vučurović.

On dodaje da Nova srpska demokratija smatra da je suštinski interes Crne Gore da ima najbolje moguće odnose sa Rusijom, jer sve drugo je, blago rečeno, sramotno.

"Rusija je naš istorijski prijatelj i saveznik već 300 godina i zahvaljujući njenim naporima, novcu i vojnoj podršci Crna Gora je i postala država oslobađajući se otomanskog ropstva. Ako se već jedna Austrija nije opredijelila za NATO, a ta država je Crnoj Gori uvijek bila zapad, zašto bi to radila Crna Gora. Naravno da Crna Gora treba da ima dobre odnose sa svima, ali nije logično, a ni normalno, da budemo bliži nekome ko je ubijao naš narod i rušio državu nego onome ko nas je vjekovima štitio i podržavao. To dobro znaju građani Crne Gore, i zato je, prema podacima samog NATO-a, više od dvije trećine naših građana protiv tog vojnog saveza", rekao je Vučurović.

Po njegovim riječima problem takozvane crnogorske diplomatije je, osim u neznanju, i u tome što tu postoji jedan servilan i poltronski odnos prvenstveno prema NATO, koji je uostalom doveo i do toga da učestvujemo u sankcijama prema Rusiji.

"NOVA poziva Vladu Crne Gore da građanima najzad prizna da su odnosi između Crne Gore i Rusije na veoma niskom nivou, a do toga je isključivo dovela loša spoljna politika koju vode DPS i SDP. Zbog te i takve politike, Crna Gora trpi veliku štetu. Priča o priključenju NATO nije donijela nikakvu korist već samo ogromne probleme Crnoj Gori, a svjedoci smo i da nas je posvađala sa državom koja je naš istorijski partner. Zato, i zbog mnogih drugih stvari, ponavljamo da bi za Crnu Goru najbolje bilo da javno saopšti da je Partnerstvo za mir dovoljan nivo saradnje sa NATO savezom", rekao je Vučurović

Bonus video: