NOVA: Vrijeme je za nove vidove borbe protiv autokratskog režima

Bulajić smatra da svi segmenti društva koji su zabrinuti za budućnost treba da se organizuju u zahtjevima za promjenu sadašnjeg režima
2 komentar(a)
Strahinja Bulajić, Foto: Boris Pejović
Strahinja Bulajić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.09.2014. 15:59h

U Crnoj Gori je sazrelo vrijeme i za nove vidove borbe protiv autokratskog režima, ocijenjeno je iz Nove srpske demokratije (NOVA).

Potpredsjednik te stranke, Strahinja Bulajić, kazao je da se, pod nenormalnim okolnostima u kojima sada funkcioniše javna scena, ne može boriti za promjene i uspostavljanje civilizovanog i pristojnog društva.

"Svi parametri pokazuju da režim u Crnoj Gori doživljava slom svoje politike na svim poljima. Privreda je uništena, javne finansije su pred bankrotom, socijalna funkcija države postoji samo kada treba korumpirati glasače pred izbore, svi prioriteti ove vlasti u međunarodnim odnosima su sramno i ponižavajuće kompromitovani", navodi se u izjavi Bulajića.

Prema njegovim riječima, samo su podzemlje, korupcija i nelegalno bogaćenje funkcionera vladajućih partija i ljudi iz kriminalnog miljea u stalnom usponu.

Bulajić smatra da svi segmenti društva koji su zabrinuti za budućnost treba da se organizuju u zahtjevima za promjenu sadašnjeg režima.

On je kazao da je NOVA svjesna svoje odgovornosti, pred biračima koje reprezentuje i srpskim narodom čije interese afirmiše najbolje što može.

"Nećemo se kriti iza spinova režimskih medija, po kojima je u Crnoj Gori sve u redu, samo opozicija ne valja, pa ako bi se i ona promijenila, sve bi funkcionisalo savršeno", rekao je Bulajić.

On je poručio da NOVA ne pristaje, i nikada neće pristati, da izvršava diktate režima ili, kako je naveo, onih koji su do juče bili tvorci ili podržavaoci politike Demokratske partije socijalista (DPS).

"Za ove druge, ne tražimo da nas bespogovorno slušaju i izvršavaju naše naloge, kao što su to morali da rade kod predsjednika DPS-a, ali ni da nas obavještavaju kako treba mi da se mijenjamo i slijedimo njihova ’nepogrešiva’ uputstva. Mi smo takvi kakvi jesmo sa njima ili bez njih,a vlastite odluke ćemo i u buduće donositi samostalno", naveo je Bulajić.

On je kazao da će NOVA nastaviti da zastupa i štiti interese birača koje predstavlja.

"A to može raditi uspješno samostalno, ili u koalicijama koje ona uspostavlja i osniva“, zaključio je Bulajić.

Bonus video: