Vuksanović: Članovi Radne grupe dobili radnu verziju Zakona o finansiranju političkih subjekata

Ona je kazala da su poslanici danas dali sugestije o tome ko bi trebalo da predsjedava Odborom za nadzor primjene zakona
3 komentar(a)
Ažurirano: 22.09.2014. 13:23h

Vlada je dostavila članovima Radne grupe radnu verziju Zakona o finansiranju političkih subjekata, kazala je predsjednica tog skupštinskog tijela, Draginja Vuksanović.

"Svi članovi dobili su radnu verziju i mi ćemo već na nekoj od narednih sjednica početi da radimo na njoj", rekla je Vuksanović novinarima nakon sjednice Radne grupe, koja je po odluci članova tog tijela zatvorena za javnost.

Ona je kazala da su poslanici danas dali sugestije o tome ko bi trebalo da predsjedava Odborom za nadzor primjene zakona u cilju izgradnje povjerenja u izborni proces.

"Jer je u članu 4, stav 5 na sjednici koju je pripremila Podgrupa zapisnao da se predsjedik odbora bira iz poslanika parlamentarne opozicije, a zamjenik predsjednika iz parlamentarne većine", podsjetila je Vuksanović.

Prema njenim riječima, s obzirom na to da je bilo različitih predloga o tome ko treba da predsjedava sjednicom Odbora koji će pratiti sprovođenje izbornih zakona, članovi Radne grupe odlučili su da svi u pisanoj formi dostave sugestije.

"Tako da će podgrupa raditi već sjutra na sjednici, a sledeće zajedanje radne grupe na kojoj bi trebalo konačno odlučiti o predlogu ove odluke biće zakazana za srijedu", najavila je Vuksanović.

Ona nije mogla bez ovlašćenja kolega da kaže za kakva su se rješenja zalagale partije.

"Jedino mogu reći da je bilo varijanti da bude samo predstavnik vlasti, ili opozicije, kao i kopredsjedavanje, ili čak i model rotiranja da svaki poslanički klub na narednoj sjednici ima svog predsjedavajućeg", navela je Vuksanović.

Bonus video: