Đukanović u Bakuu: Infrastruktura i energetika unaprijeđuju saradnju

Tokom zvanične posjete Azerbejdžanu Đukanović je posjetio Diplomatsku akedemiju u Bakuu i susreo se sa studentima iz Crne Gore
1 komentar(a)
Ažurirano: 19.09.2014. 14:43h

Posjeta Bakuu i razgovori sa najvišim državnim zvaničnicima Azerbejdžana, predstavljaju snažan impuls daljoj međudržavnoj saradnji, ocijenjeno je na sastanku premijera Mila Đukanovića sa predsjednikom parlamenta Azerbejdžan Oktajem Asadovim.

Đukanović je, kako je saopšteno iz Vlade, naglasio da su dvije države za kratko vrijeme, od uspostavljanja diplomatskih odnosa, uspjele da izgrade sadržajnu i kvalitetnu saradnju u nizu oblasti.

"Najprepoznatljivija je ona u oblasti ekonomije koja će, nakon posjete crnogorske delegacije, dobiti novi sadržaj kroz rad mješovite komisije i realizaciju novih projekata iz oblasti infrastrukture i energetike", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je bilo riječi i o dobroj saradnji dva parlamenta i značaju političkog dijaloga za razvoj ukupnih odnosa.

Đukanović je razgovarao i sa ministrom za vanredne situacije Kemaladinom Hejdarovim.

Đukanović će večeras biti gost na večeri koju za šefove delegacija priređuje predsjednik Azerbejdžan Ilham Alijev, uoči sjutrašnje svečanosti polaganja kamena temeljca za izgradnju Južnog gasnog koridora, koji će biti povezan sa krakom Jadransko-jonskog gasovoda, i koji je od velikog značaja za Crnu Goru i njenu ekonomiju.

Posjeta Diplomatskoj akademiju u Bakuu

Tokom zvanične posjete Azerbejdžanu Đukanović je posjetio Diplomatsku akedemiju u Bakuu i susreo se sa studentima iz Crne Gore, koji studiraju na toj ustanovi među polaznicima iz 30 zemalja.

Kako je saopšteno iz Vlade, predavači na Diplomatskoj akademiji su profesori sa prestižnih univerziteta, poput Oksforda i Kembridža...

Đukanović je razgovarao i sa rektorom Hafizom Pasajevim, dugogodisnjim ambasadorom Azerbejdžana u SAD.

Galerija

Bonus video: