Sjutra konstitutivna sjednica kolašinskog parlamenta

Na izborima DPS je osvojila deset odborničkih mjesta, DF osam, SNP sedam, dok po tri imaju Evropsko lice Kolašina i Grupa građana
0 komentar(a)
zgrada, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
zgrada, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 18.09.2014. 17:59h

Novoizabrana Skupština Kolašina sjutra će održati prvu sjednicu, na osnovu odluke Vlade Crne Gore.

Na sjednici će se razmatrati izvještaj Opštinske izborne komisije (OIK) o rezultatima lokalnih izbora i izabrati predsjednik Skupštine. Sjednicom će, do izbora predsjednika Skupštine, predsjedavati najstariji odbornik. Konstitutivna sjednica kolašinskog parlamenta nije mogla biti održana jer OIK nije objavila rezultate izbora održanih 25. maja. Učinila je to poslije zahtjeva Državne izborne komisije, nakon čega je Vlada 11. septembra donijela odluku o sazivanju prve sjednice kolašinske Skupštine.

Na izborima Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila je deset odborničkih mjesta, Demokratski front osam, Socijalistička narodna partija sedam, dok po tri imaju Evropsko lice Kolašina i Grupa građana.

DPS Kolašin: SNP ponovo sa Bulatovićem i Kneževićem?

DPS Kolašin saopštio je da će "farsa oko formiranje lokalne vlasti u Kolašinu svoju kulminaciju doživjeće sjutra, ako za prvog čovjeka Skupštine opštine Kolašin bude izabran Aleksandar Dožić iz Demokratskog fronta".

"Nakon što su na ponovljenim izborima u Đuđevini prevarili građane i zakon, novi koalicioni partneri su i prije zvaničnog formiranja vlasti, počeli da varaju jedni druge. Naime, odbornici Socijalističke narodne partije sjutra treba da glasaju za to da novi predsjednik SO Kolašin bude njihov bivši član Aleksandar Dožić, danas saborac Predraga Bulatovića i Milana Kneževića u DF-u", navodi se u saopštenju DPS-a.

Dodaje se da će sjutra, nakon izbora čelnih ljudi Opštine, "sasvim biti razotkrivena prevara građana koju su, zarad uskostranačkih benefita, u Kolašinu sproveli novi koalicioni partneri".

"Nakon toga preostaje samo da SNP na svom predstojećem kongresu ponovo izabere Predraga Bulatovića za predsjednika, a Milana Kneževića za potpredsjednika partije i tako razotkrije još jednu farsu u njihovoj režiji".

Bonus video: