DPS: Dogovorom s SDP-om ispoštovana volja građana

Oni očekuju da će skorim formiranjem lokalnih vlasti u tim gradovima biti početo sa realizacijom izbornih programa i planova, "kreiranih za dalju dinamizaciju razvoja opština i podizanje kvaliteta života svih građana"
51 pregleda 73 komentar(a)
Kampanja DPS-a, Foto: Luka Zeković
Kampanja DPS-a, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.09.2014. 20:02h

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore ocijenilo je na današnjoj sjednici da je postizanjem dogovora o koaliciji na lokalnom nivou sa Socijaldemokratskom partijom u Podgorici, Pljevljima, Baru i Bijelom Polju, ispoštovana volja građana iskazana na lokalnim izborima 25. maja, saopšteno je iz te partije.

Oni očekuju da će skorim formiranjem lokalnih vlasti u tim gradovima biti početo sa realizacijom izbornih programa i planova, "kreiranih za dalju dinamizaciju razvoja opština i podizanje kvaliteta života svih građana".

"Predsjedništvo DPS se upoznalo sa aktivnostima na jačanju koalicione saradnje na državnom nivou i snaženju Vladine politike u prioritetnim oblastima ekonomije, kao i daljoj afirmaciji standarda vladavine prava i dalo punu podršku nastavku politike koja doprinosi punoj političkoj stabilnosti, neophodnoj za dostizanje NATO i EU vrijednosti i punopravno članstvo u ovim savezima. Predsjedništvo DPS se upoznalo sa pojedinim inicijativama organa i članova DPS i iskazalo punu posvećenost i odlučnost da se u demokratskoj proceduri, u skladu sa Statutom DPS i zakonima Crne Gore, pronađu najbolji odgovori na konstruktivne prijedloge koji mogu doprinijeti daljem jačanju i još boljoj organizaciji DPS-a", navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo DPS-a je odlučilo i da počne sa pripremnim aktivnostima za sjednicu Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa stranke, koja će biti održana 18. oktobra 2014. godine, "a koja će biti posvećena pitanjima daljih reformi u skladu sa potrebama Crne Gore i zahtjevima integracionih procesa".

Bonus video: