Rakčević: Okončati politički cirkus u Podgorici

"Neophodan je oštar zaokret destruktivne politike, i stvaranje preduslova za konačnu demokratsku smjenu DPS i na državnom nivou"
4 komentar(a)
Luka Rakčević, Foto: Pozitivna Crna Gora
Luka Rakčević, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 04.09.2014. 10:41h

Luka Rakčević, odbornik Pozitivne Crne Gore u Skupštini Glavnog grada kaže da kolege iz Socijaldemokratske partije ne smiju prenebregavati činjenicu da su naši poslodavci građani, koji jasno zahtijevaju promjene.

"Neophodan je oštar zaokret destruktivne politike, i stvaranje preduslova za konačnu demokratsku smjenu DPS i na državnom nivou. Crnoj Gori je neophodna hitna destabilizacija okamenjenih centara moći i njena široka distribucija. Bez demokratske smjene vlasti nema vladavine prava, jačanja institucija i ekonomskog rasta i razvoja. Mijenjanje sistema (DPS) iznutra jednako je smiješna teza koliko i demokratizacija Sjeverne Koreje pod vođstvom Kim Džong Una", kazao je Rakčević.

On dodaje da u podjeli na reformske i anti-reformske snage, odnosno iskrene opozicione subjekte, izdignute iznad tradicionalnih rovova, koji teže društvenim, političkim i ekonomskim promjenama sa jedne i DPS sa druge strane, Socijaldemokratska partija mora poslušati zdrav razum.

"Svako dalje prolongiranje nezakonite i nelegitimne vlasti DPS u Glavnom gradu, skoro tri mjeseca nakon završenih izbora, predstavlja dodatno ismijavanje povjerenja koje su nam ukazali građani. Krajnje je vrijeme da se okonča politički cirkus u Podgorici. Vrijeme, mandati i privilegije su prolaznog karaktera, a SDP konačno mora izabrati između odlaska u političku prošlost ili pozicioniranja u političkoj istoriji", rekao je Rakčević.

Bonus video: