SNP: Zašto Bar nema zakonodavnu vlast?

"Očigledno se radi o mučnom periodu čekanja, cjenkanja, ucjena, pogađanja i nagađanja..."
0 komentar(a)
Luka Bar, Foto: Arhiva Vijesti
Luka Bar, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 01.09.2014. 13:15h

U barskom SNP-u upitali su nadležne kako to da građani još uvijek nisu dobili zakonodavnu vlast.

"Na lokalnim izborima u Baru održanim 25.maja ove godine, narod je rekao svoje, glasovi su se prebrojali. Međutim, još uvijek i posle tri mjeseca, ti isti građani nisu dobili jednu od tri poluge vlasti - zakonodavnu. Šta je po srijedi - volja ili nevolja vlasti , ili i jedno i drugo?

Očigledno se radi o mučnom periodu čekanja, cjenkanja, ucjena, pogađanja i nagađanja...

Puna tri mjeseca barska koalicija vrši vlast kao da se ništa nije dogodilo i još izjavljuju da sve funkcioniše kako treba - pa im se zato nigdje ne žuri. Opštinski službenici su tek dobili majsku platu, javna preduzeća duguju nekoliko miliona na ime doprinosa i poreza na plate zaposlenih a oni kažu da nema problema. I nema problema – ali ni para?!", stoji u saopštenju.

U ovoj partiji su kazali da trenutna konfuzija ne donosi ništa dobro građanima.

"Turistička sezona se polako završava. Gosti nas napuštaju, a gužve, redove, pune sobe, apartmane, kafiće i restorane uskoro će zamjeniti obična barska svakodnevica. U kojoj treba da gledamo jedni druge u oči, da funkcionišemo pojedinačno i kao zajednica, da gradimo i radimo, da se pripremamo za sljedeću sezonu, koja uvek stigne brže nego što se nadamo i uvek nas sačeka nespremne. Čak i onda kada Skupština opštine radi svoj posao i kada se u gradskoj upravi zna ko je gdje i za šta je ko nadležan.

Konfuzija koja traje ne može ni Baru ni njegovim građanima donijeti dobro, toga smo valjda svi svjesni, a oni koji iz nje profitiraju trebalo bi da odgovaraju i pred građanima", zaključuje se i saopštenju.

Bonus video: