Pajović: Hoće da spriječe smjenu DPS-a

Nekoliko inicijativa potisali su Mladen Bojanić, Dritan Abazović, Dragan Cvetković, Nikola Koćalo...
114 komentar(a)
Ažurirano: 29.07.2014. 19:37h

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović zahtjev grupe funkcionera te partije da podnese ostavku, kao i organizovanje stranačkog kongresa u što kraćem roku, doživljava kao opstrukciju dogovora oko podrške manjinskoj vlasti u Podgorici.

"Mi smo nadomak dogovora i očigledno on nije baš svakom po volji u Pozitivnoj. Na žalost mi danas, kada smo na korak od smjene DPS-a u Podgorici saznajemo da među nama ima i onih koji su sasvim izvjesno ucijenjeni zbog firmi koje imaju veze sa nelegalnim kreditima, kao sto je Mladen Bojanić, broker koji je punio ionako pune džepove bogatih, spekulacijama na berzi ali i onih kao sto je Nikola Necko Koćalo odgovoran za dešavanja u Nikšiću i koga je pomilovao od zatvorske kazne i sam Milo Đukanovic i vrlo očigledno se vraćaju neki stari dugovi", navodi se u saopštenju.

On navodi da ima razumijevanja za nervozu DPS-a zbog gubljenja vlasti, ali "nemam apsolutno nikakvo razumijevanje za pomoć DPS-u u ovoj situaciji od onih koji se zaklinju u opozicionarstvo".

"Ostaću dosljedan u namjeri da Pozitivna i SDP formiraju manjinsku vlast u Podgorici i niko i ništa me neće spriječiti u toj namjeri. To obećavam cijeloj opozicionoj javnosti Crne Gore", zaključuje se u saopštenju Pajovića.

Nepovjerenje u stranci

Nekoliko inicijativa potpisali su članovi predsjedništva Pozitivne Mladen Bojanić, Dritan Abazović, Dragan Cvetković, Nikola Koćalo, Goran Đurović, Luka Rakčević, Emin Duraković i Miloš Konatar. U obrazloženju inicijative navodi se da Pozitivna u prethodnom periodu nije uspjela da ostvari očekivane rezultate na lokalnim izborima, da je stranka nakon parlamentarnih izbora 2012. godine pretrpjela brojne političke udarce, kao i odlaske odbornika, poslanika, članova GO i drugih i da su unutar-stranački odnosi već određeno vrijeme na niskom nivou. "Nepovjerenje u vrhu stranke je zabrinjavajuće, a što smatramo nepremostivom preprekom za stvaranje jake stranke koja će biti okosnica budućeg političkog razvoja društva, imajući u vidu da je značajniji uspjeh teško postići bez kapitalnih personalnih i političkih promjena u samoj stranci, mi dolje potpisani članovi Predsjedištva podnosimo inicijativu kojom tražimo ostavku predsjednika stranke, organizovanje stručnog kongresa u što kraćem roku, najkasnije do kraja oktobra i obavljanja svih neophodnih priprema za njegovo održavanje", obrazloženo je u jednoj od Inicijativa. Oni su zatražili i sazivanje sjednice predsjedništva u proširenom sastavu, sa svim lokalnim organizacijama sa ciljem da neposredno i u direktnoj komunikaciji sa članovima na lookalu pojasnimo situaciju unutar stranke i riješimo eventualne nedoumice koje su se mogle pojaviti u prethodnom periodu. Upućen je i zahtjev za izmjenu dnevnog reda sjednice Glavnog odbora zakazane za sjutra. Inicijative su upućene Pajoviću i predsjedništvu stranke.

Galerija

Bonus video: