Leković: Mračević i Kočetanović ne moraju vratiti odborničke mandate

Mračević je odbornik i član borda direktora "Vodacoma" i Skupštine TO Herceg Novi, a Kočetanović je odbornik i direktor TO Herceg Novi
190 pregleda 6 komentar(a)
Kočetanović, Gavrilović i Mračević
Kočetanović, Gavrilović i Mračević
Ažurirano: 29.07.2014. 17:03h

Bivši odbornici Socijalističke narodne partije u SO Herceg Novi Vladimir Mračević i Bogdan Kočetanović koji su prethodne sedmice potpisali građanski memorandum sa Demokratskom partijom socijalista, ne moraju vratiti odborničke mandate, potvrdio je TV Boka predsjednik Komisije za spriječavanje sukoba interesa Slobodan Leković.

Komisija je na sjednici 25. jula utvrdila da su dva bivša odbornika SNP u konfliktu interesa.

Iz njihove bivše partije dan ranije upućen je dopis medijima u kojem se tvrdi da zbog nespojivosti funkcija, prestaju odbornički mandati Vladimiru Mračeviću i Bogdanu Kočetanoviću.

Pored odborničke funkcije, Mračević je član borda direktora "Vodacoma" i Skupštine Turističke organizacije Herceg Novi.

Kočetanović je odbornik i direktor Turističke organizacije Herceg Novi.

Leković je kazao da je Komisija donijela mjeru , a da je na organu vlasti da izrekne jednu od mjera: razriješenje, izricanje displinske mjere ili suspendovanje.

"Eliminacijom jedne od funkcija (Mračevića i Kočetanovića), prestaje značenje ovog razrješenja, odnosno te odluke Komisije“, objasnio je Leković.

Vladimir Mračević mora da izađe iz jednog od dva Upravna odbora da bi zadržao funkciju odbornika.

I Mračević i Kočetanović su kazali da će zadržati odbornički mandat , odnosno odreći se jednog od mjesta u Upravnom odboru, odnosno mjesta direktora.

Nastavak vanredne sjednice SO

Demokratska partija socijalista je uputila zahtjev predsjednici SO Danijeli Đurović, da zakaže sastanak predstavnika klubova odbornika na kome bi dogovorili nastavak 17. redovne sjednice sa jednom tačkom dnevnog reda :izbor predsjednika Opštine Herceg Novi..

Andrija Radman predsjednik odborničkog kulba DPS je kazao da ukoliko ne bude zakazan nastavak 17 vanredne sjednice, "ne preostaje ništa nego da podnesemo inicijativu za saziv vanredne sjednice Skupštine Opštine", dodajući da su Statut i poslovnik predvidjeli i takvu situaciju.

Bonus video: