Perić: Promjena vlasti u Podgorici na dohvat ruke

„Imamo priliku da konačno potvrdimo tezu da nijedna partija nije iznad države," ističe Perić
2 komentar(a)
Srđan Perić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Srđan Perić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.07.2014. 12:39h

Podgorica ima veliku priliku da dobije profesionalnu i efikasnu upravu koja će biti u službi svih građana, ocijenio je politički direktor Pozitivne Crne Gore, Srđan Perić, navodeći da je promjena vlasti u Glavnom gradu na dohvat ruke.

„Pored promjene vlasti, ta uprava će značiti kvalitativno nov iskorak“, navodi se u izjavi Perića.

On je rekao da je većinska volja građana bila da se promjene dese, a ne da se daje podrška za gradonačelnika kandidatu Demokratske partije socijalista, Slavoljubu Stijepoviću.

„Podsjećamo da je 53 odsto građana, koliko je glasalo za promjene, veće od 47 odsto“, dodao je Perić.

On je ocijenio da je neprihvatljivo konstruisanje argumentacije, kako je to učinio politički direktor DPS-a, Tarzan Milošević, da neko ko nije učestvovavo na izborima vodi Glavni grad je.

Perić smatra da je ta izjava, pored toga što govori o manjku demokratskog kapaciteta, nedosljedna i nelogična barem po dva osnova.

„Upravo je DPS u Nikšiću za gradonačelnika izabrao Veselina Grbovića, koji nije čak bio ni na odborničkoj listi, a sa druge strane, na čelu liste Evropsko lice Podgorice bila je nestranačka ličnost, Dragan Bogojević, koji ne samo što je učestvovao na izborima, već je vrlo aktivno bio uključen u kampanju“, naveo je Perić.

On je poručio da Pozitivna neće biti isključiva u procesu formiranja vlasti u Podgorici u vezi sa bilo kojim personalnim rješenjem ili funkcijom, već će insistirati na onome što su obećavali tokom kampanje - da građani dobiju profesionalnu i stručnu upravu.

„Veoma nam je stalo da svi subjekti razumiju odgovornost koju imamo i da proces promjene vlasti u Podgorici dovedemo do kraja, jer on zbilja jeste nadohvat ruke“, naglasio je Perić.

U tom smislu, kako je naveo, obaviće i dodatne razgovore i konsultacije u okviru koalicije Evropsko lice Podgorice, i koalicionim partnerima pružiti sve dodatne informacije koje su potrebne.

„Imamo priliku da konačno potvrdimo tezu da nijedna partija nije iznad države i da je smjenjivost vlasti sasvim prirodna i dobra za građane. Kada se vlasti mijenjanju a institucije funkcionišu, država postaje sve stabilnija i, slobodan sam reći, jača“, kazao je Perić.

Prema njegovim riječima, DPS je predugo na vlasti i izgubio je vezu sa građanima i njihovim potrebama.

„Toliko dramatizovanje situacije ukoliko ne mogu da obezbijede većinu, a očigledno ne mogu, odraz je političke paranoje u kojoj se prave neprijatelji gdje ih nema“, smatra Perić.

On je poručio da se ništa se strašno neće desiti promjenom vlasti.

„A Glavni grad ima kapacitete da pokaže i dokaže da će se promjenom upravljanja gradom, zapravo, ojačati sve njegove institucije“, dodao je Perić.

Bonus video: