Kolašin: DPS ide u opoziciju

„Vlast sa onima protiv kojih smo podnijeli krivične prijave, vršiti nećemo", kazala je nosioc liste ZELK Željka Vuksanović
22 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 21.07.2014. 07:42h

Iz koalicije „Za evropsko lice Kolašina“ (ZELK) juče su kazali da definitivno neće praviti koalicije sa „onima protiv kojih su podnosili krivične prijave“.

Oni su pojasnili da se to odnosi na Grupu birača (GB) „Šule i Mikan sa građanima za Kolašin“, koji su koalicioni partner u vlasti Demokratskoj partiji socijalista.

Sa DPS, kako je kazala nosioc liste ZELK Željka Vuksanović ta koalicija ne može imati većinu, pa se o koaliciji i ne razmišlja.

„Vlast sa onima protiv kojih smo podnijeli krivične prijave, vršiti nećemo.

Sa DPS-om nemamo većinu i o toj soluciji mi ne razmišljamo. Nakon ovoga ne ostaje veliki prostor za odlučivanje, građani su već odlučili i dali su povjerenje političkim grupacijama koje su do sada bile opozicija. Nama ne preostaje ništa drugo nego da budemo odgovorni i da se prihvatimo posla", kazala je Vukasanović.

Iako se nezvanično već odavno spekuliše da će ZELK praviti koaliciju sa Demokratskim frontom i Socijalističkom narodnom partijom, izjava Vuksanović, okončana je nada DPS i GB da će nastaviti da vladaju uz podršku tri odbornika SDP.

Iz DF i SNP su i juče ponovili da, kako su kazali, nekoliko osoba iz Opštinske izborne komisije, GB I DPS i dalje pokušavaju da izigraju volju više od tri hiljade građana Kolašina. Naime, OIK još nije proglasila konačne rezultate lokalnih izbora, pa predsjednik Skupštine opštine Mile Šuković još nije zakazao konstitutivnu sjednicu lokalnog parlamenta.

Bonus video: