Bečić: Svakom političkom laiku je jasno šta treba SDP da uradi

"Ja sam prvog dana nakon izbora izašao pred građane Podgorice i rekao da ne postavljamo nikakve uslove"
52 pregleda 41 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2014. 18:45h

Gotovo dva mjeseca nakon lokalnih izbora, nosilac liste SNP-a u Podgorici, Aleksa Bečić, smatra da nema razloga za ovako dugačim pregovorima o formiranju vlasti u Glavnom gradu.

On kaže da su dan nakon izbora u SNP-u saopštili da su raspoloženi za formiranje vlasti koja bi smijenila DPS.

Bečić je kazao da bi svaki drugi scenario bio prevara glasača koji su tražili promjene.

"Jasno je da je dosadašnja izvršna vlast u Podgorici, oličena u koaliciji oko DPS-a, izašla 25. maja pred građane Podgorice i doživjela poraz, upravo od oponenata njhove politike i načina vladanja u prethodnom periodu, odnosno opozicionih partija iz prethodnog saziva Skupštine Glavnog grada koji su dobili oko 5.000 glasova više, i time dobili puni legitimet da formiraju novu vlast".

Kandidat SNP-a napominje da bi svakim drugim scenarijom građani bili prevareni.

On je kazao da bi glavni krivac za takvo nešto bio jedan od konstituinenata koalilicije "Evropsko lice Podgorice" .

"Ovih dana da pitate najvećeg političkog laika - potpuno je jasno šta treba da bude odluka SDP-a u ovom trenutku. Zaista, ne vidim nijedan razlog da se odmah, u najkraćem mogućem roku ne formira, po meni i po građanima Podgorice, nova demokratska vlast koju bi sačinjavali SNP, DF i koalicija "Evropsko lice Podgorice.

"Ja sam prvog dana nakon izbora izašao pred građane Podgorice i rekao da ne postavljamo nikakve uslove, odnosno, da smo spremni da na zrelim osnovama realizujemo izbornu volju građana Podgorice.

Građani su mogli vidjeti da smo se u prethodna dva mjeseca postavili maksimalno fleksibilno i iskreno, upravo svjesni odgovornosti trenutka u kome se nalazimo", zaključio je Bečić.

Galerija

Bonus video: