Herceg Novi: Odbornički klubovi za vanredne izbore

Šef odborniČkog kluba SNP Obrad Gojković ranije je izjavio da je i njegov stav da treba skratiti mandate
112 pregleda 1 komentar(a)
Danijela Đurović, Foto: Slavica Kosić
Danijela Đurović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 17.07.2014. 13:49h

Iako su predstavnici odborničkih klubova u hercegnovskoj skupštini opštine jutros na kolegijumu koji je sazvala predsjednica Danijela Đurović donijeli odluku o nastavku sjednice SO narednog četvrtaka, sa samo jednom tačkom dnevnog reda – Skraćenje mandata aktuelnom skupštinskom sazivu, to jos uvijek ne znaći da se nazire kraj višemjesečnoj političkoj krizi.

Odbornici vladajuće koalicije još od aprila , kada je isitekao mandat predsjedniku opstine Dejanu Mandiću , ne uspijevaju da se dogovore i izaberu prvog čovjeka grada, jer u najjačoj stranci vladajuće koalcije - SNP nemaju kandidata kojeg bi podržali svi odbornici vladajuće koalicije.

U nekoliko bezuspješnih pokušaja , sjednice skupštine su obično prekidane prije nego što bi i počele, čime su članice vladajuće koalicije kupovale vrijeme u nadi da će postići dogovor.

Nakon što četvoro bivših odbornika SNPa na prošloj sjednici nije dalo zeleno svjetlo za Danijelu Đurović ,a prethodni put za šefa partije Obrada Gojkovića, sjednica je prekinuta , a gotovo svi odbornici , pa i Obrad Gojković saglasili su se da je skraćenje mandata jedini izlaz.

Šef odborniČkog kluba SNP Obrad Gojković ranije je izjavio da je i njegov stav da treba skratiti mandate, ali da bi do četvrtka takav predlog trebalo da "prođe unutarpartijske strukture".

"Jutros su se na kolegijumu dogovorili da sjednica na kojoj ce se o tome raspravljati bude održana u četvrtak, 24.jula, a da li će mandat skupštinskom sazivu biti skraćen potpuno je neizvjesno" rekao je odbornik DPS Andrija Radman.

"Niko danas na kolegijumu nije bio spreman, sem DPS i SDP da jasno kažu da je za skraćenje mandata. Svi ostali deklarativno su bili za skraćenje mandata, da hoće da prekinu agoniju, ali da će se o tome izjasniti na samoj sjednici", kazao je Radman nakon sjednice kolegijuma.

Šef odborniČkog kluba SNP Obrad Gojković ranije je izjavio da je i njegov stav da treba skratiti mandate, ali da bi do četvrtka takav predlog trebalo da "prođe unutarpartijske strukture".

Protiv skraćenja mandata izričiti su za sada jedino četvoro bivših odbornika SNP, ali ukoliko ostali podrže predlog, u šta mnogi sumnajuju, i uskrate sebi dvije godine prije isteka mandata primamljive plate I ostale odborničke benefite, onda je raspisivanje vanrednih izbora slijedeći korak u raspletu političke krize u najvećem bokeljskom gradu.

Bonus video: