Milačić: Neka Kaluđerović nastavi da nas ovako približava NATO-u

"Rasmunsen je najdirektnije demantovao Kaluđerovića, Đukanovića, Pejanović-Đurišić"
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.06.2014. 10:11h

Prvi čovjek NATO alijanse Anders Fog Rasmunsen konačno je - informacijom da Crna Gora neće biti pozvana u članstvo na septembarskom samitu, te da će se tek krajem naredne godine odlučivati o pozivu - stavio tačku na besomučnu propagandu i širenje lažnih informacija crnogorskog režima o tome kako je Crna Gora ispunila sve uslove za ulazak u NATO, te kako je, imajući to u vidu, spremna za poziv na samitu koji se održava u septembru, u Velsu, kazao je izvršni direktor NVO POkret za neutralnost Marko Milačić.

"Rasmunsen je, time, na najdirektniji mogući način demantovao premijera Mila Đukanovića, ministarku odbrane Milicu Pejanović Đurišić, ministra pravde Duška Markovića, te nacionalnog koordinatora za NATO Nebojšu Kaluđerovića, koji su sinhronizovano, mjesecima unazad, lažno poručivali kako je Crna Gora "spremna“, kako će sigurno na samitu "naš napredak biti vrednovan na pravi način“, kako smo "ispunili sve što je do nas“, kazao je Milačić.

Prema njegovim riječima, Rasmunsen je najdirektnije demantovao nacionlanog koordinatora Nebojšu Kaluđerovića koji je na radnom doručku sa novinarima, početkom juna, kazao da je Crna Gora ispunila što je do nas, te da oduka zavisi od politike zemalja članica".

"Rasmunsen je sinoć demantovao Kaluđerovića poručivši da je Crnoj Gori, između ostalih, potrebna podrška kako bi bila “sprovedena kroz vrata NATO saveza”, što nedvosmisleno znači da naša zemlja nije ispunila uslove. Možete misliti koliko je Crna Gora daleko od standarda NATO saveza (zbog djelovanja korumpiranje vrhuške koja je 25 godina na vlasti) kada joj ni svi lobisti, ni svi korumpirani i nekorumpirani američki kongresmeni, kao što je recimo Majk Tarner, ni svi poznati i nepoznati, strani i domaći propagadisti, nijesu pomogli da dobije poziv. To je najbolja ocjena rada Nebojše Kaluđerovića i njegovih nadređenih", kazao je Milačić.

Imajući to u vidu, dodaje on, Pokret za neutralnost ne traži od Kaluđerovića da podnesu ostavku.

"Što bi bilo potpuno prirodno u ovakvoj situaciji - već suprotno: ohrabrujemo ga da samo ovako nastavi da nas, sa svojim političkim nadređenima, približava NATO savezu", kazao je Milačić.

Galerija

Bonus video: