Milić ide kod Rusa sa crne liste SAD

Milić će učestvovati na Međunarodnom parlamentarnom forumu na temu "Nove dimenzije parlamentarnog dijaloga u savremenom periodu"
2 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.06.2014. 15:04h

Predsjednik SNP-a Srđan Milić odazvao se pozivu predsjednika Komiteta za spoljne poslove ruske Dume Alekseja Puškova da učestvuje na međunarodnom skupu koji se od 25. do 27. juna održava u Moskvi, saopšteno je iz SNP-a.

Puškov, predsjednik odbora ruske Dume za međunarodna pitanja i predstavnik prokremaljske stranke Jedinstvena Rusija nalazi se među osobama kojima je Vašington uveo sankcije 28. aprila zbog, kako je tada rekao portparol Bijele kuće Džej Karni “nastavka nezakonite intervencije Rusije u Ukrajini”.

Među istaknutim pojedincima kojima je Vašington uveo sankcije istovremenmo kada i Puškovu je Igor Sečin, koji važi za Putinovu "desnu ruku" za energetska pitanja, a trenutno je direktor naftne kompanije "Rosnjeft".

Američke sankcije su tada nametnute i Sergeju Čemezovu, direktoru korporacije "Rostek" (ruske tehnologije), Vjačeslavu Volodinu, sadašnjem prvom zamjeniku šefa osoblja u Kremlju...

Milić će učestvovati na Međunarodnom parlamentarnom forumu na temu "Nove dimenzije parlamentarnog dijaloga u savremenom periodu", a tokom boravka u Moskvi sastaće se sa načelnikom Direkcije za međunarodnu saradnju u Federalnoj agenciji Rusije za turizam Valerijom Korovkinom.

Bonus video: