Glavni odbor DPS zadovoljan ostvarenim na lokalnim izborima

Nakon sjednice Glavnog odbora upriličen je koktel povod 22. juna, dana DPS-a
63 komentar(a)
Ažurirano: 20.06.2014. 20:32h

Glavni odbor Demokratske partije socijalista (DPS) izrazio je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima lokalnih izbora održanih 25. maja i 8. juna 2014. godine u većem broju crnogorskih opština, saopšteno je nakon sjednice Glavnog odbora DPS-a, kojom je predsjedavao predsjednik partije Milo Đukanović.

"Broj osvojenih glasova nesumnjivo potvrđuje da Demokratska partija socijalista uživa najveće povjerenje građana Crne Gore. U 12 od 14 lokalnih jedinica DPS je sama ili sa koalicionim partnerima ostvarila apsolutne pobjede ili potvrdila status najjače političke snage. Gotovo u svim sredinama smo zabilježili značajan rast podrške birača što nas obavezuje da nastavimo sa sprovođenjem politike napretka ukupne društvene zajednice, ekonomskog razvoja, evropskih i NATO integracija", navodi se u saopštenju.

Glavni odbor je DPS-a zahvalio se građanima koji su učešćem na izborima "dali doprinos još jednoj potvrdi demokratske zrelosti našeg društva".

"I pored pokušaja brojnih opstrukcija od strane pojedinih partija i parapolitičkih organizacija da onemoguće slobodno izražavanje njihovog političkog raspoloženja. Posebnu zahvalnost Demokratska partija socijalista duguje svojim biračima i aktivistima koji su još jednom vrijednim angažmanom doprijenili uspjehu partije na minulim lokalnim izborima. Glavni odbor je dao punu podršku Predsjedništvu i Timu za pregovore sa mogućim partnerima o formiranju vlasti u pojedinim opštinama, da kroz direktnu komunikaciju sa drugim partijama dođu do rezultata koji će značiti odgovoran odnos prema izbornoj volji birača i realizaciju izbornih programa na bazi kojeg smo zadobili povjerenje građana", navodi se u saopštenju.

Nakon sjednice Glavnog odbora upriličen je koktel povod 22. juna, dana DPS-a kojem su, pored funkcionera i članova partije prisustvovali, između ostalih, i čelnici SDP-a Ranko Krivokapić, Raško Konjević, Ivan Brajović, ambasadori Slovačke, Turske i Srbije...

Galerija

Bonus video: