Predstavnici EDS-a posjetili mlade Pokreta za promjene

Predstavnici Mreže mladih su svoje kolege informisali i o situaciji u Crnoj Gori...
4 komentar(a)
EDS, MMP, Foto: MMP
EDS, MMP, Foto: MMP
Ažurirano: 19.06.2014. 17:04h

Članovi Mreže Mladih Pokreta za Promjene razgovarali su sa predstavnicima EDS (European Democratic Students), organizacije koja okuplja studente iz 35 zemalja koji pripadaju partijama desnog centra, zvaničnoj studentskoj organizaciji Evropske narodne partije (EPP).

Kako je saopšteno, predsjednik MMP Nikola Bajčetić predstavio je kolegana iz EDS-a organizaciju i strukturu MMP-a kao i način funkcionisanja, ulogu, i zadatke MMP-a u Crnoj Gori.

Predstavnici Mreže mladih su svoje kolege informisali i o situaciji u Crnoj Gori, posebno kada je u pitanju vladavina prava, učešće mladih u političkom životu zemlje ali i načinima na koji jedna politička organizacija može da poboljša njihov ukupan status.

"Tokom sastanka sa kolegama iz MMP, predstavnici EDS istakli su značaj proširenja Evropske Unije ka Zapadnom Balkanu i dodali da EU u ovom trenutku primjenjuje dobar pristup. Osim toga, predstavnici EDS su naglasili da se mora i može uraditi još mnogo više na polju jačanja civilnog sektora, posebno u oblasti prekograničnih projekata koji mogu da imaju direktan uticaj na bolji život građana, zbog čega su i predstavnici EDS i organizovali ovu posjetu", navodi se u saopštenju MMP-a.

Bonus video: