Četiri odbornika SNP HN: Tužićemo Gojkovića za klevetu

Odbornik SNP Predrag Anđelić je za krizu u Herceg Novom kao isključivog krivca označio šefa svoje partije Obrada Gojkovića
150 pregleda 24 komentar(a)
Ažurirano: 11.06.2014. 14:49h

Odbornici SNP Zorica Gavrilović, Vladimir Mračević, Predrag Anđelić i Bogdan Kočetanovića danas su najavili tužbe protiv predsjednika OO SNP Obrada Gojkovića jer ih je optužio za kriminal I korupciju .

Uz konstataciju da su izjave Gojkovića "grubo vrijeđanje njegove ličnosti, Anđelić konstatuje da je "to je stereotip obraćanja gubitnika koji se uzaludno pokušavao baviti politikom".

Anđelić je za krizu u Herceg Novom i prijeteći kolaps grada kao isključivog krivca označio šefa svoje partije Obrada Gojkovića i "konzervativnu grupaciju, čiji pravi karakter otkriva pozadinu dosadašnjeg nastojanja urušavanja lokalne vlasti i spremnosti primjene najprljavijih metoda i sredstava.

"Plasiranje laži, kleveta, teških uvreda je predmet tužilaštva i policijske istrage i sigurno krivične prijave koju ću podnijeti za uvredu časti, ugleda i duševnog doživljavanja“, naveo je Anđelić u saopštenju dostavljenom medijima.

I Mračević je najavio da će "za klevetu potražiti zaštitu pred nadležnim sudskim organima.

"U želji da nam što više naudi Gojković nesvjesno iznova dokazuje da nije dorastao funkciji predsjednika opštine", konstatovao je Mračević.

Optužio kolege da mu traže da im ispuni zahtjeve za lične interese: Gojković (foto: Slavica Kosić)

"Obrad Gojković se drznuo i usudio da dira u ono što je svakom normalnom čovjeku svetinja, a to je porodica, reagovala je i Zorica Gavrilović na optužbe prvog čovjeka SNP da je od njega tražila da joj zaposli kćerku.

"Njegova izjava da moja ćerka radi u Opštini i da traži mjesto pomoćnika direktora TO je notorna neistina što je vrlo lako provjeriti, jer je već petu godinu zaposlena u Institutu Igalo na mjestu šefa ugostiteljstva. Ovakve gnusne laži samo činjenično govore o kakvom se manipulantu radi, koji sebe predstavlja kao nekoga koji iz rukava može da udjeljuje radna mjesta, kao da ne postoje organi upravljanja u Javnim preduzećima, ustanovama i lokalnoj upravi. To dovoljno govori o kakvoj se umišljenoj, narcisoidnoj i iskompleksiranoj osobi radi, što me potpuno uvjerava u ispravnost moje odluke da ne podržim njegovu kandidaturu za predsjednika opštine", kazala je Gavrilović.

"Gojkovićeve konstrukcije nemaju apsolutno nikakave veze sa istinom. Nemam potrebe da bilo šta više komentarišem sem da će gospodin Gojković imati prilike da svoje tvrdnje dokaže na sudu, komentarisao je Kočetanović optužbe Gojkovića da je manipulisao sa novcem TO Herceg Novi na čijem je čelu.

Mandić: Gojković nema podršku za ambiciju da bude predsjednik opštine

"Izjava Gojkovića potpuno je rasvijetlila njegovu frustraciju zato što je jasno da nema podršku za svoju ambiciju da bude predsjednik opštine", konstatovao je doskorašnji predsjednik opštine Dejan Mandić, optužujući partijskog kolegu da je "pribjegao klevetama i insinuacijama, umanjujući sve što je urađeno i što radi izvršna vlast.

Doskorašnj predsjednik opštine: Mandić (foto: Slavica Kosić)

"Gojković je juče optužio Mandića da je patron neformalnoj grupi ljudi sa kojom, kako je kazao, vrši vlast u Herceg Novom.

DPS: Kako Gojković može da zapošljava?

"Kako Obrad Gojković koji je poslanik u Skupštini CG i predsjednik OO SNP Herceg Novi može bilo koga da zapošljava", pitao je predsjednik OO DPS Zoran Bošnjak na današnjoj konferenciji za novinare komentarišući Gojkovićeve tvrdnje (ne ulazeći u ocjenju istinitosti te tvrdnje) da su neki od odbornika SNP tražili da im zaposli bliskog člana porodice.

Bošnjak (foto: Slavica Kosić)

Bošnjak je konstatovao da je grad u haosu, a vlast nesposobna da izađe iz krize, pa je zato skraćenje mandata odbornicima i vanredni izbori, jedino rješenje.

Bošnjak je kazao i da su u PzP u , kao i dio odbornika SNP saglasni da je je grad u haosu, a ipak su glasali protiv skraćenja mandata odbornicima jersu im "lični i partijski interesi i privilegije važnije od interesa grada".

Galerija

Bonus video: