Kovačević: Može se posumnjati da u Komunikacionom timu za NATO ima korupcije

Iz Pokreta za netralnost zatražili su od Kaluđerovića da u najkraćem roku dostavi listu svih troškova
95 pregleda 2 komentar(a)
filip kovačević, Foto: Boris Pejović
filip kovačević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.06.2014. 14:05h

Izjavom da nema podatke o tome koliko su koštale aktivnosti Komunikacionog tima za NATO, nacionalni koordinator Nebojša Kaluđerović otvorio je prostor za sumnju u postojanju korupcije u tom tijelu, ocijenjeno je iz Pokreta za neutralnost.

Kako je saopšteno iz te nevladine organizacije, Kaluđerović je danas, na radnom doručku sa novinarima, na pitanje koliko su koštale aktivnosti Komunikacionog tima za NATO, priznao da nema "preciznu cifru koliko je novca potrošeno kada se sve zbroji".

"Smatramo da je izjava ovakvog tipa skandalozna, jer pokazuje da Kaluđerović odbija da podnese račun građanima o tome koliko novca njegov tim dobija od inostranih donatora, kao i to na koji način je taj novac potrošen", kazao je Predsjednik Upravnog odbora Pokreta za neutralnost, Filip Kovačević.

U Pokretu smatraju da ta izjava ukazuje na tešku povredu odgovornosti i transparentnosti i da je signal nesavjesnosti u radu visoko pozicioniranog državnog službenika.

"Kaluđerović očigledno smatra da može da dobija novac i da ga troši, ali da nikome ne polaže račune, što je jasan znak da ne razumije osnovne principe demokratskog političkog sistema", naveo je Kovačević.

Iz Pokreta za netralnost zatražili su od Kaluđerovića da u najkraćem roku crnogorskoj javnosti dostavi listu svih troškova koje je od osnivanja napravio Komunikacioni tim, i da učini javnom listu svih donatora sa tačnim iznosima koje su oni donirali.

"U protivnom, smatraćemo da Kaluđerović želi da prikrije tragove nesavjesnog trošenja novca i korupcije u Komunikacionom timu, kao i u širem procesu promovisanja atlanskih integracija u Crnoj Gori", upozorio je Kovačević.

On je pozvao javnost da procjeni i da li ta lista i suma novca koju je Kaluđerović primio u prethodnom periodu čine neophodnim da se koordinator „javno deklariše kao agent NATO na teritoriji Crne Gore, jer, kako je davno rekao narod - čije pare, toga i muzika".

"Podsjećamo da je takvo djelovanje, čak i prema rezultatima anketa koje on navodi, protivno volji većine crnogorskih građana", kazao je Kovačević.

Bonus video: