Đukanović u BiH: Pomoći oko integracija

Sagovornici su istakli da postoji prostor za dalje unapređenje ekonomske i drugih vidova saradnje Crne Gore i BiH
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 03.06.2014. 11:51h

Crna Gora i Bosna imaju dobre i prijateljske odnose, ocjena je predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Vjekoslava Bevande i premijera Mila Đukanovića.

Đukanović smatra da svi treba da pomognu BiH da zauzme svoje mjesto u procesu evroatlantskih integracija, uz ocjenu da je to jedina pouzdana garancija stabilnosti i napretka.

Sagovornici su istakli da postoji prostor za dalje unapređenje ekonomske i drugih vidova saradnje Crne Gore i BiH i izrazili zadovoljstvo što su dvije države parafirale ugovor o granici, što je prvi takav ugovor potpisan izmedju zemalja bivše Jugoslavije.

Bevanda je posebno zahvalio Crnoj Gori i Djukanoviću na interesovanju i želji da pruže pomoć BiH tokom i nakon majskih poplava, kao i na snažnom lobiranju da se ublaže posljedice te katastrofe.

Današnji sastanak delegacija BiH i Crne Gore, ocijenili su Đukanović i njegov domaćin, bio je prilika da se razgovara i o razvoju infrastrukture, posebno o projektu jadransko-jonskog autoputa i puta između Foče i Plužina, željezničke veze izmedju Nikšića i Čapljine, konzularnoj zaštiti, viznim pitanjima, ekonomiji, bezbjednosti...

Bonus video: