Snimak potvrđuje da je Pusićeva samu sebe demantovala

Neki mediji su objavljujući juče "demant" Pusićeve tvrdili da je portal “Vijesti” izvor netačne informacije
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.05.2014. 11:16h

Hrvatska ministarka vanjskih poslova Vesna Pusić juče je na međunarodnoj NATO konferenciji lidera liberalnih partija (LIBsEEN) koja se održala u Kotoru na pitanje novinara TV Kotor Nikole Dončića "Da li zemlja u kojoj imamo veliki broj nerasvijetljenih ubistava, zemlja u kojoj se svako malo dešavaju napadi na novinare, bacaju se bombe na novinarske redakcije, slučajevi koji takođe nijesu rasvijetljeni, da li takva zemlja može da se nađe u NATO savezu", odgovorila:

“Takva zemlja se ne bi trebala naći, ne može se naći u NATO savezu. Zato je od neizmjerne važnosti da se takvoj zemlji pokaže vrlo jasno da ima šanse ući u taj i ovaj drugi savez za koji ste počeli pregovore kao dobitna motivacija da takve stvari eliminiše prije bilo kakvog daljeg razgovora. Dakle, nema neprocesuiranih napada na medije, neprocesuiranih zločina. To je svakako nešto što je preduslov bez daljnjeg”.

Ovu izjavu hrvatske ministarke portal "Vijesti" je juče prenio preuzevši je sa novinske agencije MINA.

Iz ministarkinog kabineta juče su rekli da je ovaj dio teksta "potpuna neistina", te da oni podržavaju Crnu Goru na putu ka članstvu u NATO.

Da je ministarka ovo stvarno rekla potvrđuje i video snimak.

Neki mediji su objavljujući juče "demant" Pusićeve tvrdili da je portal "Vijesti" izvor netačne informacije, iako u tekstu na potalu "Vijesti" jasno stoji da je autor teksta novinska agencija Mina, a tačnost informacije potvrđuje i objavljeni video snimak.

Neki mediji su "demant" ilustrovali i screenshotom sa naslovne strane portala "Vijesti".

Galerija

Bonus video: