Pusić pokušala da demantuje sopstvenu izjavu

Portal prenosi integralno pitanje novinara i odgovor Vesne Pusić, koje su snimile dvije televizije
3 komentar(a)
Vesna Pusić, Foto: BETAPHOTO/HINA
Vesna Pusić, Foto: BETAPHOTO/HINA
Ažurirano: 30.05.2014. 18:50h

Portparol Ministarstva vanjskih i europskih poslova Hrvatske Danijela Barišić saopštila je da je “potpuna neistina” dio teksta objavljen na portalu “Vijesti”, koji je, inače preuzet sa agencije Mina.

“Ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Vesna Pusić je nebrojeno puta, uključujući i danas i u Budvi na forumu "To be secure", kao i na LIBSEEN konferenciji u Kotori rekla kako podržava članstvo Crne Gore u NATO-u. Uostalom, danas su brojni novinari čuli, pa pretpostavljam i predstavnici Vaše redakcije, da su ministri vanjskih poslova i ministri obrane Hrvatske i Slovenije uputili pismo kojim podržavaju upućivanje pozivnice za članstvo Crnoj Gori na summitu u Walesu”, saopšteno je iz Pusićkinog kabineta.

Portal prenosi integralno pitanje novinara i odgovor Vesne Pusić, koje su snimile dvije televizije, o čemu postoje i video zapisi, kao i audio zapisi drugih prisutnih novinara.

Pusić je na pitanje novinara TV Kotor Nikole Dončića “Da li zemlja u kojoj imamo veliki broj nerasvijetljenih ubistava, zemlja u kojoj se svako malo dešavaju napadi na novinare, bacaju se bombe na novinarske redakcije, slučajevi kojitakođe nijesu rasvijetljeni, da li takva zemlja može da se nađe u NATO savezu”, odgovorila:

“Takva zemlja se ne bi trebala naći, ne može se naći u NATO savezu. Zato je od neizmjerne važnosti da se takvoj zemlji pokaže vrlo jasno da ima šanse ući u taj i ovaj drugi savez za koji ste počeli pregovore kao dobitna motivacija da takve stvari eliminiše prije bilo kakvog daljeg razgovora. Dakle, nema neprocesuiranih napada na medije, neprocesuiranih zločina. To je svakako nešto što je preduslov bez daljenjeg”.

Bonus video: