Saradnja sa investitorima iz Izraela značajna za razvoj Crne Gore

Šamir je kazao da su vlada Izraela i izraelski privrednici otvoreni da ulažu u projekte u Crnoj Gori, ali i da iskustvom pomognu daljem razvoju crnogorske ekonomije
52 pregleda 0 komentar(a)
Jair Šamir, Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Jair Šamir, Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 28.05.2014. 15:39h

Podrška Izraela i saradnja sa investitorima iz te zemlje izuzetno je značajna za razvoj ekonomije Crne Gore, ocijenio je crnogorski premijer Milo Đukanović na sastanku sa izraelskim ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja, Jairom Šamirom.

Iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću saopšteno je da je Đukanović na sastanku sa Šamirim kazao da iskustvo Izraela, posebno u korišćenju prirodnih resursa, može biti dragocjeno za dalji razvoj crnogorske poljoprivrede, kao i ukupni ekonomski napredak.

On je naročito značajnim ocijenio povećanje investicija, izgradnju hotela i turističkih rizorta, koji će podsticajno djelovati i na druge privredne grane, prije svega na poljoprivrednu proizvodnju.

Na sastanku je ocijenjeno i da dinamičan politički dijalog i međusobno uvažavanje predstavljaju ohrabrenje za dalju saradnju Crne Gore i Izraela, naročito u oblasti privrede i investicija.

Šamir je kazao da su vlada Izraela i izraelski privrednici otvoreni da ulažu u projekte u Crnoj Gori, ali i da iskustvom pomognu daljem razvoju crnogorske ekonomije u skladu sa dugoročno održivim rješenjima.

Bonus video: